Град в града: Огромен жилищен комплекс ще се появи в

...
Град в града: Огромен жилищен комплекс ще се появи в
Коментари Харесай

Вечерни новини: Нов квартал в центъра на София; Инфлацията тръгна рязко нагоре

Град в града: Огромен жилищен комплекс ще се появи в центъра на София
Пореден жилищен комплекс следва да бъде построен в центъра на София. Този път приказваме за 12 здания с височина сред 1 и 17 етажа. Огромният комплекс е плануван в ж.к. „ Сердика “, в непосредствена непосредственост до парк „ Възраждане “. Справка в регистрите на общината демонстрира, че основният проектант Здравко Здравков към този момент е издал разрешението за строителство.
Инфлацията в България потегли внезапно нагоре през юли (графика)
Инфлация в България се форсира внезапно през юли, движена от скока в цените на горивата, тока, някои съществени храни и сезонните услуги. На месечна база междинното повишаване на дребно е 0.9%, с което се постави завършек на 5-месечната наклонност на поевтиняване на живота в страната. През юни Националния статистически институт (НСИ) даже регистрира дефлация от 0.4%.
Застреляха Алексей Петров
Известният предприемач Алексей Петров е бил погубен в София. Новината бе обявена от bTV, а в следствие доказана и от Министерство на вътрешните работи. Според информация това се е случило в региона на лифта на кв. „ Драгалевци “.
Растежът на българската стопанска система продължи да се забавя (инфографика)
Брутният вътрешен артикул на България през второто тримесечие на 2023 година се е нараснал с 1.8% по отношение на същия интервал на предходната година. Това демонстрират експресните данни на Националния статистически институт (НСИ), които сочат още, че българската стопанска система напролет е повишена приблизително с 0.4% по отношение на последното тримесечие на предходната година.
„ Топлофикация-Габрово “ стопира да работи
Комисията за енергийно водно контролиране (КЕВР) е получила заявление от „ Топлофикация-Габрово “ ЕАД за преустановяване на издадените от регулатора лицензии за активността „ произвеждане на електрическа и топлинна сила “ и за активността „ транспорт на топлинна сила “.
Правителството отпусна над 3.8 млн. лева за пътища до нови фабрики
Кабинетът гласоподава над 3.8 млн. лева за създаване на нова общинска инфраструктура в Бургас и Асеновград. Средствата ще дойдат от бюджета на Министерство на нововъведенията, а новите улици ще обслужват частни планове, сертифицирани по Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ) – в Бургас дружество за брониране и произвеждане на военна техника, а в Асеновград – цех за произвеждане на ски.
Кабинетът ще ревизира строителите за укрити концесионни такси
Концесионерите на кариери за инертни материали ще бъдат обект на инспекция от властта, излиза наяве от изявление на финансовия министър Асен Василев по време на държавното съвещание на 9 август. По гледище на министърът на енергетиката Румен Радев особено внимание ще се обърне на строителния отрасъл, защото съгласно него на инспекциите в бранша се гледа „ свенливо “.
България е с най-голямо понижение на парниковите газове в Европейски Съюз
Емисиите от парникови газове в Европейски Съюз през първото тримесечие на тази година са намалели с 2.9% в съпоставяне със същия интервал на 2022 година, което отразява напъните на Брюксел да се бори с климатичните промени. Икономиката на Блока е отделила в атмосферата общо 941 милиона тона еквивалент на CO2 в интервала януари – март 2023 година, демонстрират данните на Евростат.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР