Град Сиатъл се съгласи да плати близо 2 милиона долара

...
Град Сиатъл се съгласи да плати близо 2 милиона долара
Коментари Харесай

Сиатъл ще плати близо 2 милиона долара за смъртта на мъж, след като медиците се забавиха да влязат в резиденцията му, казва адвокат

Град Сиатъл се съгласи да заплати близо 2 милиона $ на фамилията на мъж, който умря, откакто медиците изчакаха да влязат в дома му, тъй като апартаментът му беше маркиран с остаряла „ записка за внимание “, съгласно юриста на фамилията.

Уилям Юрек умря през ноември 2021 година на 46-годишна възраст, откакто неговият тогава 13-годишен наследник се обади на 911 два пъти за 13 минути, съгласно дело, заведено от фамилията на Юрек през декември, обвиняващо града в немарливост.

Въпреки че медиците от пожарната в Сиатъл стигнаха до резиденцията към шест минути след първото позвъняване, те изчакаха да влязат, защото Юрек неправилно беше включен в „ по този начин наречения черен лист “ на хора, които са имали история на неприязън към първите реагиращи, твърди правосъдният развой на фамилията. Жилището на Юрек е маркирано с „ записка за внимание “, защото предходен наемател е бил включен в листата, се прибавя в делото.

Делото беше уредено в понеделник за 1,86 милиона $, съгласно юриста на фамилията Марк Линдквист.

Първоначално медиците изчакаха извън да дойде полицията в Сиатъл, само че взеха решение да влязат в дома без полицейски конвой към шест минути след второто позвъняване на сина, че положението на татко му се утежнява, съгласно делото.

По време на това второ позвъняване на 911 операторът сподели на младежа, че помощта е на път, когато в реалност медиците към този момент бяха в резиденцията и чакаха да влязат вътре, съгласно делото. Операторът не е посъветвал сина на Юрек да приложи CPR, се твърди в делото.

Когато медиците в последна сметка избраха да влязат в жилището без полицейски конвой, бяха минали към 20 минути от първичното позвъняване на 911. Юрек е умрял от сърдечен арест пред очите на сина си макар лекуването на медиците, съгласно делото.

„ Веднъж вътре, медиците направиха всичко допустимо, с цел да спасят живота на Уил “, сподели Линдквист в известие за вести, споделено с CNN. „ Семейството постоянно е било признателно на медиците, които нарушиха протокола, с цел да влязат и да дадат всичко от себе си. “

Прокуратурата на град Сиатъл направи огромни промени в своята система за бележки за предизвестие, оповестиха от офиса на филиала на CNN KING.

„ Оперативните насоки за предупредителни бележки, които бяха изменени преди съглашението, бяха изменени, с цел да се подсигурява, че предупредителните бележки за хора, действия и материали изтичат след 365 дни в системата или се преглеждат и възобновяват “, изказване на офиса до KING чете.

„ Освен това предупредителните бележки за нуждата от помощ (на полицията в Сиатъл) заради принудително или заплашително държание би трябвало да се ревизират след всяка тревога, изпратена до адреса. И най-после, бележката за предизвестие се отстранява, в случай че жителят към този момент не живее на адреса “, се споделя в известието.

Линдквист сподели пред CNN, че едвам откакто почнал да изследва какво е предизвикало забавянето на медиците да влязат в дома на Юрек, той научил за условията на града за полицейски конвой за жителите с бележки за внимание.

Опитите на CNN да се свърже с представител на градския прокурор на Сиатъл не бяха сполучливи незабавно.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР