Град Раковски в очакване на папа ФранцискНад 50 000 българи

...
Град Раковски в очакване на папа ФранцискНад 50 000 българи
Коментари Харесай

Град Раковски в очакване на папа Франциск

Град Раковски в очакване на папа Франциск
Над 50 000 българи с римокатолическо изповедание живеят в град Раковски и близките села, там са съсредоточени половината от католиците в България. Новината за идното посещаване на главата на Римокатолическата черква папа Франциск през май следващата година, публично обявено на уеб страницата на Светия трон, развълнува хората, съобщи кореспондентът на БГНЕС от района.

В дребния град, формиран от три квартала - предходни села, има три катедрали, а "Пресвето Сърце Исусово" в квартал Николаево е втората по величина католическа катедрала на Балканите. Площадът пред нея е освежен и упованията на всички са Папата да отслужи молитва на него. В момента се реставрират външните детайли на една от другите катедрали в града- " Св. Архангел Михаил". Освен катедрали, в града има и католически манастир.

Община Раковски също споделя огромната наслада от новината, в послание към жителите кметът Павел Гуджеров приканва всички да бъдат сплотени като християни, като общественост и община, с цел да споделят дружно вълнуващата среща със светия отец. Както през 2002 мнозина поданици на Раковски и близките села пътуваха до Пловдив, с цел да посрещнат папа Йоан Павел Втори, по този начин в този момент в Раковски през май се чакат поклонници от другаде, с цел да станат очевидци на визитата на папа Франциск. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР