Град Раковски, кв. Стряма е най-силната икономическа зона в област

...
Град Раковски, кв. Стряма е най-силната икономическа зона в област
Коментари Харесай

Първо в БЛИЦ TV: Адвокатът на арестувания полицейски шеф с разгромяващи разкрития

Град Раковски, кв. „ Стряма ” е най-силната икономическа зона в област Пловдив. Може би шефът на полицията там Георги Илиев е бил неуместен и е пречел на някого, само че това ще стане ясно по-късно, по време на делото. Това разяснява на излизане от правосъдна зала юристът на арестувания полицейски началник Стоян Донков.

Той сподели още, че прокуратурата сочи като уличаващо доказателство нещо, което е открито в железно кошче в кабинета на Илиев, само че съгласно бранителя всичко, което е открито вътре, е изгоряло и няма изясненост какво е то. Обвинението се крепи само и единствено на показанията на двамата служители на реда, които също са обвинени по делото за рушвет – Гоцев и Колев. По време на разпитите те са декларирали, че търговецът на безакцизен тютюн, който е ром, им предложил рушвет, защото го били заловили. Гоцев споделил, че ще иде да пита шефа си – Георги Илиев, дали желае подкупа и се върнал след минута, споделил, че има неговото утвърждение.



„ Този служител на реда може да е отишъл до тоалетна, може да е излъгал, че е приказвал с началника си, с цел да има персонална полза. Пари, по този начин или другояче, не са намерени”, разяснява юристът.



Според Донков показания са дали и трима проверяващи от дирекция „ Вътрешна сигурност”, само че те, по думите му, са преразказали само и единствено това, което са разбрали от разпита на Гоцев и Колев.



По думите на бранителя, прокуратурата е работила преднамерено и е оповестила на брифинга всички детайлности, още преди на Георги Илиев да бъде повдигнато обвиняване.

Така или другояче, съдът остави полицейския началник в ареста, защото счете, че има задоволително доказателства, че под негово управление са взети 20 бона подкуп от противозаконния търговец.

Донков разгласи, че след три дни ще апелира решението на съда и ще желае по-лека мярка за неотклонение за клиента си.

През цялото време задържаният полицейски началник резервира ледено безмълвие.


Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Оператор:Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР