Град Малмьо е избран за домакин за предстоящия песенен конкурс

...
Град Малмьо е избран за домакин за предстоящия песенен конкурс
Коментари Харесай

Евровизия 2024 избра своя домакин и той не е Стокхолм

Град Малмьо е определен за хазаин за идния песенен конкурс " Евровизия ", който ще се организира през май 2024 година в Швеция. Той беше предпочетен от уредниците пред останалите претенденти, които включваха Гьотеборг и столицата Стокхолм.

Така състезанието продължава с възходящата поредност изданията да се организират отвън столицата на страната победителка - тренд, който стартира от 2019 година. Последната европейска столица, която е била хазаин на " Евровизия " е Лисабон през 2018 година

Шведският публичен оператор SVT ще провежда състезанието следващата година след и песента ѝ " Tattoo " в Ливърпул по-рано тази година. Тя стана първата жена, спечелила два пъти състезанието за ария, а родината ѝ изравни върха за най-вече победи - общо 7.

Големият край на 68-ото издание на " Евровизия " ще се организира в събота, 11 май, в зала " Малмьо Арена ", а полуфиналите ще се състоят във вторник, 7 май, и четвъртък, 9 май.

" Ангажиментът на Малмьо към многообразието, приобщаването и нововъведенията изцяло подхожда на духа на състезанието. Освен това компактният размер на града и добре развитата транспортна инфраструктура значат, че всички участници в състезанието, в това число делегации, медии и почитатели, ще могат елементарно да се придвижват в града. Ангажиментът на града към устойчивото развиване и зелените начинания също изцяло подхожда на нашите полезности, което го прави съвършен град хазаин на Евровизия ", се споделя в изказване на изпълнителния началник на състезанието Мартин Остердал.

Малмьо ще стане третият град, който ще бъде хазаин музикалното събитие общо три пъти. Досега шведската столица Стокхолм и прилежащият Копенхаген също са били домакини три пъти. Рекордите за най-вече семейства обаче към момента се държат от Лондон, Люксембург и Дъблин.

До момента присъединяване в състезанието са декларирали 18 страни, измежду които Молдова, Израел, Финландия, Естония, Кипър, Дания и други. Все още няма информация дали България ще се яви на идното издание. Последното присъединяване на страната ни е през 2022 година с групата Intelligent Music Project, която не съумя да доближи до огромния край.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР