ГРАД ГВАТЕМАЛА (АП) — Новият президент на Гватемала Бернардо Аревало

...
ГРАД ГВАТЕМАЛА (АП) — Новият президент на Гватемала Бернардо Аревало
Коментари Харесай

Бернардо Аревало е изправен пред огромни предизвикателства, след като най-накрая положи клетва като президент на Гватемала

ГРАД ГВАТЕМАЛА (АП) — Новият президент на Гватемала Бернардо Аревало беше изправен пред големи провокации в понеделник, откакто най-сетне постави клетва в служба, в това число неналичието на партията му за признание в Конгреса, където той по този начин или другояче нямаше да има болшинство.

След месеци на опити да провалят встъпването му в служба, законодателите от остарялата армия забавиха полагането на клетва на Аревало с 10 часа в неделя. Влаченето продължи чак до церемонията, която се състоя малко след среднощ.

Аревало завоюва изборите през август с комфортна преднина, само че от този момент нищо не е елементарно. Той сподели, че ще изиска оставката на основния прокурор Консуело Порас, която ръководеше месеци правни маневри, с цел да попречи на президентството му, само че не е ясно дали може да се отърве от нея.

В своята тирада при встъпването в служба Аревало бързо призна огромното радикално население на страната, цитирайки „ исторически задължения... които би трябвало да разгадаем “. Около 40% от гватемалц...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР