Град Газиантеп, окръжен център в едноименния окръг, започва да се

...
Град Газиантеп, окръжен център в едноименния окръг, започва да се
Коментари Харесай

Газиентеп се съвзема след трагедията

Град Газиантеп, областен център в едноименния окръг, стартира да се съвзема след унищожителните земетресения от тази седмица с магнитуд до 7,7.

Самият окръг е измежду най-пострадалите региони в цяла Турция, където се намира и сринатият град Нурдагъ.

Животът в окръжния град Газиантеп малко по малко стартира да се възстановява. Наред с работата на избавителните екипи, които пробват да открият оживели хора под отломките на срутилите се здания, в слънчевия съботен ден по улиците на града се виждат и хора, които са излезли за малко да се разходят със фамилиите си.

Повечето магазини в града не работят, само че тук-там има и такива, на които не са били нанесени съществени материални вреди при трусовете и надлежно са отворени за клиенти, в това число някои магазини от веригата „ Мигрос “.

Отново отварят порти някои кафенета и заведения за хранене, а в доста от случаите притежателите им не взимат пари от клиентите. Такъв е казусът в турската верига „ Соулмейт кофи “ („ Soulmate Coffee ”), където чиновниците не желаят пари от клиентите за кафе, чай, вода и други питиета. 

В „ Макдоналдс “ раздават безвъзмездна храна на жителите на града.

В множеството жилищни здания и заведения обаче към момента няма топла вода и има проблем с отоплението.

Работниците от службата за разчистване работят от рано сутринта и някои места в града още веднъж наподобяват даже чисти и приветливи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР