Град Газа – Насред ужасяващия брой смъртни случаи и ранени

...
Град Газа – Насред ужасяващия брой смъртни случаи и ранени
Коментари Харесай

Когато едно семейство загине под бомбите на Израел, част от историята на Газа изчезва

Град Газа – Насред ужасяващия брой смъртни случаи и ранени палестинци под израелските бомбардировки има по-малка цифра: 20.

Двадесет фамилии бяха изтрити от сплотеното общество на Газа, в което всеки познава всеки различен от генерации обратно.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла Под израелски бомби, Палестинците в Газа се тормозят, че могат да умрат от апетит Невъзможността за откраднат миг, до момента в който израелските бомби валят върху Газа Правозащитната група упреква Израел, че употребява неразрешено оръжие в Газа завършек на списъка

Всички живи генерации на 20-те фамилии са заличени от гражданския указател, както споделят палестинците.

В продължение на седем поредни дни Ивицата Газа се тресе от безмилостните израелски въздушни офанзиви. В четвъртък Израел сподели, че е хвърлил 6000 бомби над Газа, или приблизително по 1000 дневно.

Броят на смъртните случаи в Газа към този момент се е нараснал до минимум 1799 палестинци, 60 % от които са дами и деца, съгласно палестинското министерство на опазването на здравето. Още 6388 души са ранени.

Цели квартали лежат в руини и почернели отломки. Израелската войска съобщи, че бомбардира в отговор на изненадваща офанзива против Израел от въоръженото крило на Хамас предходната събота, която умъртви 1300 души и рани повече от 3000.

Декларираната цел на Израел е да отстрани Хамас и да демонтира инфраструктурата му, само че цивилните, хванати в капан в гъсто обитаемата Ивица Газа, са тези, които поемат тежестта на бомбардировките на Израел.

„ Днес видях гибелта “

В бежанския лагер Джабалия 31 членове на семейство Шихаб бяха убити при нахлуване. Други фамилии бяха пристигнали в постройката им, с цел да се скрият, мислейки, че е безвредно.

Общо 45 души бяха убити при офанзивата против Джабалия. Най-малката жертва е двумесечно бебе.

В Дейр ал-Балах бяха убити минимум 15 членове на семейство Азайзе – някои от мъртвите не можаха да бъдат открити цели.

В град Газа Хасан ал Батниджи изгуби цялото си семейство при едно нахлуване.

Домът на Асмахан ал Барбари в град Газа беше бомбардиран, откакто тя и фамилията й се върнаха в него, мислейки, че са в сигурност.

Ал-Барбари сподели, че всички са избягали от къщата, когато са получили SMS с предизвестие от израелските военни, че ще бомбардират къщата.

„ Ние грабнахме спешните си чанти, които постоянно са подготвени до вратата, и избягахме “, сподели тя. „ След като останахме настрани за нормалното време, ние се върнахме, мислейки, че заплахата е отминала. “

Къщата на Ал-Батнаджи беше бомбардирана измежду нощ, до момента в който фамилията спеше. „ Намерихме се затрупани под руините в тъмното “, сподели той. „ Изкрещях имената им, с цел да схвана дали още дишат.

„ Днес видях гибелта. Не ми лиши живота. [Отне] фамилията ми. Иска ми се и мен да ме убият. … Ще ги окайвам до края на живота си. “

Неговият комшия Махмуд ал-Шанти сподели пред Al Jazeera: „ Бяхме към 30 души в нашата къща – възрастни дами, деца – тъй като толкоз доста фамилии бяха избягали от потърпевшите си региони, с цел да избягат от жестоките офанзиви. “

Ал-Шанти, ал-Батнаджи и ал-Барбари бяха лекувани в болница Ал-Шифа и се надяваха да намерят избавление.

Ал-Шифа се трансформира в утешително място за доста от жителите на град Газа, които отиват там в търсене на вести, интернет връзка или няколко минути или електричество.

Той обаче се бори да лекува всички, защото Израел ускори 16-годишната си обсада на Газа и отхвърля да пусне артикули от първа нужда, в това число храна, вода, електричество и медикаменти. „ Пълната блокада “ значи, че има сериозна липса на най-основните и съществени медицински консумативи.

Добавяне на безпорядък към суматоха

През нощта от четвъртък против петък израелската войска хвърли листовки над Газа, нареждайки на палестинците да изоставен северната част на Газа и град Газа и да се насочат на юг.

Малко над един милион души живеят в региона, който Израел желае да почисти, и до момента в който хиляди се насочиха на юг, доста хора останаха там, където бяха, тъй като не можаха да провеждат превоз, избраха да останат в домовете си или се вслушаха в апела на Хамас за игнорирайте настояването на Израел.

Атаките на Израел против жилищни региони извършиха коридорите на лечебните заведения с ранени хора, някои падащи на пода заради неналичието на налични кревати, хирургични стаи и интензивни отделения.

В момента огромна част от полемиката, която се води за разрешаване на тази обстановка, се върти към концепцията за филантропични коридори, които да разрешат на палестинците да изоставен Газа. Предложението за отваряне на сухопътен пункт за Египет беше отхвърлено от Кайро, който се съгласи да отвори пункта за филантропична помощ.

Но палестински чиновници в Газа настояват, че спешността на обстановката изисква по-незабавни дейности за прекъсване на бомбардировките и попречване на нови смъртни случаи и човешко страдалчество.

Директорът на здравното министерство Мунир ал-Барш сподели, че израелските въздушни офанзиви са „ незаконно и систематично ориентирани към жилищни блокове “, което значи, че болшинството от жертвите са цивилни.

„ Бомбардирането е ориентирано към всички, в това число домове, здравни заведения и екипажи на коли за спешна помощ “, сподели той на конференция в четвъртък.

Израел споделя, че ще продължи да нападна Хамас и съпротивителните групи в Газа.

Палестинците в Газа са оставени да живеят под падащите бомби и в разрушенията, изправени пред апетит, липса на чиста питейна вода и евентуално разпространяване на инфекциозни заболявания.

Тъй като броят на жертвите пораства и от ден на ден и повече фамилии изчезват от богатия гоблен от история и просвета на Палестина, има объркана нотка в траура, до момента в който хората се пробват да схванат какво значат тези изгубвания.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР