Град Бяла е в траур заради смъртта на загиналия капитан

...
Град Бяла е в траур заради смъртта на загиналия капитан
Коментари Харесай

Несбъднато: Загиналият пилот от Бяла искал да се пенсионира

Град Бяла е в печал поради гибелта на починалия капитан Пламен Пантилеев, който е родом от там. Вчера градът беше в печал.

Кметът на Бяла Димитър Славов показа пред „ Телеграф “, че е сломен поради гибелта на капитан Пантилеев, с който са били съученици в гимназията. Съпругата на починалия водач – Велина, също била от Бяла.

Капитан Пламен Пантилеев постоянно се прибирал в родния град, където в квартал Гара Бяла и до през днешния ден живеят родителите му Янка и Тодор Пантилееви. И двамата са пенсионери, само че бащата се занимавал със земеделие.

„ Изключително добър, съзнателен и виновен човек беше Пламен. Беше пристигнал преди време в общината, сподели ми, че счита да остане на работа още година-две и ще се пенсионира “, спомня си кметът Славов.

Както БЛИЦ заяви, към 20.30 часа на 11 юни при осъществяване на подготвителен полет вертолет Ми-17 от 24-а авиобаза Крумово губи височина и пада от към 30 м. При злополуката починаха командирът на екипажа капитан Пламен Пантилеев и вторият водач капитан Стоян Неделчев. Бордният механик офицерски претендент Алексей Каменов беше ранен.

Извънреден брифинг за трагичната злополука: Загиналите водачи са били опитни, единственият оживял е вървял самичък 100 метра

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР