Грабеж на стойност 60 лв. бил причината за побоя, след

...
Грабеж на стойност 60 лв. бил причината за побоя, след
Коментари Харесай

Хлапак убил овчаря Живко от Скутаре за 60 лв.

Грабеж на стойност 60 лева бил повода за побоя, след който умрял 64-годишният пастир от Скутаре Живко. Задържан за убийството е младеж на 17 година, който работел в същия селскостопански обект.

Това заяви зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева. По нейните думи младежът изискал пари от възрастния мъж, той му дал всичко, само че сумата не била задоволителна. Извършителят траял да упорства и се стигнало до удари.

Тялото на Живко е намерено на 13 септември. Първоначално служителите на реда считали, че става въпрос за самоубийство. Аутопсията обаче посочила вътрешни контузии и следствието е било преквалифицирано за причиняване на гибел по несъобразителност в резултат на съзнателно нанесена телесна щета.

Убийството е осъществено на 3 дни преди откриването на натрупа. “Може да наподобява като обикновен случай - едно битово ликвидиране, само че в следствието бяха вкарани доста старания. Участваха чиновници на Главна дирекция “Национална полиция ”, както и на Института по логика на психиката ”, съобщи шефът на Министерство на вътрешните работи в Пловдив старши комисар Георги Чергов.

17-годишният няма престъпно минало. Вчера Окръжният съд в Пловдив му е определил най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража ”. “След редукцията на наказването, на която има право тъй като е малолетен, законът планува от 5 до 12 години затвор ”, изясни прокурор Андреева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР