Гр. София, 15 юли 2016 г. – За единадесета поредна

...
Гр. София, 15 юли 2016 г. – За единадесета поредна
Коментари Харесай

Ученици от 125 СОУ с медали от международно състезание по математика

Гр. София, 15 юли 2016 година – За единадесета поредна година възпитаниците на софийското 125 СОУ „ Проф. Боян Пенев “ се потвърдиха на интернационалното съревнование по математика в Хонг Конг и завоюваха златен и сребърен орден в самостоятелното класиране и сребърен орден в отборното измежду 40 тима от 24 страни. Медалистите са Ангел Райчев от VIе клас – златен орден, и Гергана Пеева от VIе - сребърен.

„ Отново се убедихме, че надпреварата е едно от най-престижните в света. Задачите бяха на интернационално равнище по степен на компликация, само че нашите ученици съумяха да се оправят ослепително. Много сме горди, че децата ни се трудят настойчиво, не се стопират пред нищо и непрекъснато обогатяват сбирката си от купи и медали “, показа Димитър Димитров, преподавател по математика и началник на тима на 125 СОУ „ Проф. Боян Пенев “.

„ Радваме се на всички триумфи на учениците ни, тъй като това е смисълът на ежедневните ни старания. Но в този случай сме изключително горди, защото децата ни се показаха извънредно – преди тях е единствено един тим от Китай. Тези резултати потвърждават високия професионализъм на техните учители и пазят по безапелационен метод името на учебното заведение и което е по-важно – името на България ”, беше коментарът на шефа на учебното заведение Ирена Анастасова.

Световното съревнование по математика за средношколци до 14 години се провежда от фондация „ По льо Кук “ взаимно с хонконгския Институт за обучение. Отборите вземат участие в него по персонална покана на уредниците и са формирани от най-много четирима състезатели. Тази година надпреварата се организира сред 11-14 юли и в него взеха присъединяване 40 тима от 24 страни, измежду които Австралия, България, Китай, Хонг Конг, Индия, Индонезия, Тайван и Съединени американски щати. От България участваха общо 3 тима – на 125-то СОУ „ Проф. Боян Пенев “, СМГ и Бургаската математически гимназия.

Можете да намерите повече информация за учебното заведение и неговите оценки на адрес www.sou125.com и www.facebook.com/125sou.

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР