Говорителят на ЦИК Цветозар Томов изрази мнение, че не толкова

...
Говорителят на ЦИК Цветозар Томов изрази мнение, че не толкова
Коментари Харесай

Цветозар Томов: Не машините, а по-скоро политическият климат спира на хората да гласуват

Говорителят на ЦИК Цветозар Томов изрази мнение, че не толкоз машините, а политическия климат у нас стопира на хората да гласоподават.

" Тази акция ще обясни в по-голяма степен фактически ли машините пречат на хората да гласоподават. За мен наподобява безспорно, че по-съществените аргументи са свързани с общия политически климат в страната и множеството предварителни парламентарни избори, които не съумяват да решат основния въпрос – за властта и основаването на задоволително устойчива парламентарна поддръжка за държавно управление, което да ръководи в границите на целия си мандат ", сподели той пред БНР.

Томов изрече запаси към тезата, че машинното гласоподаване е довело до по-слабо присъединяване в изборите.

Той разяснява и различен въпрос, обвързван с машините - това, че те към момента се съхраняват в частен склад:

" От месеци насам ЦИК слага въпроса за намирането на държавен склад за съхранението на машините за гласоподаване. Това е въпрос от компетенцията на Министерския съвет. До момента не е открита подобаваща постройка. За страната би било по-евтино да ги съхранява в държавен склад ".

Томов обаче акцентира, че никой не би могъл да влезе в халето, където сега се съхраняват машините, без позволение от ЦИК.

По думите му няма да има проблем с набирането на хартиени ролки за устройствата, като още не е ясно дали ще се наложи да се купуват спомагателни количества

Говорителят на ЦИК напомни и изборните правила - че в секциите с над 300 гласоподаватели се гласоподава единствено с устройство, а в по-малките - единствено с хартиени бюлетини.

Според Томов за разлика от трите вота предходната година, в този момент ЦИК е много по-добре готова, с цел да организира умерено изборите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР