Говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска разкри пред БЛИЦ как

...
Говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска разкри пред БЛИЦ как
Коментари Харесай

От Спешна помощ с горещи новини пред БЛИЦ за коронавируса СНИМКИ

Говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска разкри пред БЛИЦ по какъв начин протича извозването на пациенти със подозрение за ковид.

"Направили сме организация на изцяло равнище, по принцип пациент, който е бил контактен, би трябвало да се свърже с персоналния доктор.



Той да подаде сигнал и да реши дали индивидът би трябвало да се извози до болничното заведение за тест, или да бъде ориентиран към лекуване у дома, в случай че симптоматиката не е за ковид.

Когато ни се обади персоналния доктор, изпращаме кола за спешна помощ, взима се пациентът от домакински адрес и се закарва до опроделените за това лечебни заведения, където да се създадат всички проби ", разяснява пред БЛИЦ Катя Сунгарска.



Тя изясни и дали Спешна помощ разполага с нужните защитни средства:

"Засега имаме обезпечени костюми, специфични гащеризони, очила, маски, ръкавици и калцуни, които са надежна отбрана за екипите ни. Нямаме избрани обособени коли за спешна помощ, няма по какъв начин да се направи тази организация.





Всяка кола за спешна помощ след извозването на подобен пациент се дезинфектира със специфични препарати, измива се извън и от вътре, затваря се за известно време, както е по наставление, след което още веднъж е годна за прилагане. "



Катя Сунгарска добави още, че ежедневно има сигнали за пациенти, които може да са с ковид:

"Ние обичайно вървим по сигнали, през днешния ден до обяд бяха пет такива пациенти извозени, всеки ден возим.


СНИМКИ: Спешна помощ

Опитваме се да следим какво се случва с тях, не можем да обхванем всички, само че към този момент няма удостоверение на подозрението за заболели. Имаме пункт и на Калотина, оттова също се возят такива пациенти.

Лекарите ни и медицинските чиновници работят под огромно напрежение, огромен стрес и, несъмнено и те се тормозят, тъй като въпреки всичко са в контакт, въпреки и с всички защитни отбрани. Всеки има семейство, деца, сътрудник, възрастни родители или близки.

Разбра се, че вирусът е нещо, което може някой даже да не разбере, че е изкарал, а в това време да бъде предявител.

Има го и изтощението, цялата ни работа е на бойна нога от много време, всички са на стендбай и сме в безспорна подготвеност. Засега няма нещо, което да е черезвичайно и да буди терзание ", разкри още Катя Сунгарска.

Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР