Говорителят на руския президент Дмитрий Песков подчерта, че Русия е

...
Говорителят на руския президент Дмитрий Песков подчерта, че Русия е
Коментари Харесай

Кремъл с първа реакция на създаването на Малорусия

Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков акцентира, че Русия е последовател на минските съглашения за Украйна. Той отхвърли да разяснява самодейността на ДНР, отбелязвайки, че тази тематика е належащо да бъде премислена и оценена. „ Засега оставам бе коментар по тази тематика, тя предстои на осмисляне и разбор. Руската страна резервира своята обвързаност към минските съглашения, всичко останало към този момент не коментираме”, сподели Песков.

По рано през днешния ден Захарченко разгласи „ решението на Народните републики Донецк и Луганск да основат нова страна - Малоросия”. „ Ние, представителите на някогашните украински райони, разгласяваме основаването на нова страна, която ще стане правоприемник на Украйна. Съгласни сме, че новата страна ще се назовава Малоросия, тъй като името „ Украйна” е дискредитирано”, съобщи Захарченко.

Според него Малоросия ще бъде мултинационална федерална страна с необятна автономност. Нейните публични езици ще са съветски и малоруски. Флагът на новата страна ще е знамето на Богдан Хмелницки. Столицата ще е Донецк, до момента в който Киев ще остане исторически и културен център.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР