Говорителят на ООН Стефан Дуярич заяви, че генералният секретар Антонио

...
Говорителят на ООН Стефан Дуярич заяви, че генералният секретар Антонио
Коментари Харесай

Незабавно прекратяване на огъня в Либия - възможно ли е?

Говорителят на Организация на обединените нации Стефан Дуярич съобщи, че генералният секретар Антонио Гутериш е отчаян, че страните в либийската война не се вслушват и не дават отговор на апелите за световно преустановяване на огъня. Това съобщи Анадолската организация, представена от БГНЕС.
Говорителят изясни, че генералният секретар е надълбоко угрижен от последните събития в Либия и приканва за неотложно преустановяване на всички военни интервенции в региона.
Дуярич повтори апела на Гутериш за разговор за намиране на политическо решение, като акцентира, че не може да има военно решение на войната в Либия.
Припомняме, че силите на военачалник Халифа Хафтар направиха над 80 ракетни офанзиви на летище " Митига " и други региони към Триполи в неделя, при което починаха шестима цивилни.
Либия е сцена на дълбока политическа рецесия от 2011 година, когато дългогодишният водач Муамар Кадафи беше свален и погубен.
Базираното в Триполи Правителство на националното съглашение на Либия се радва на поддръжката на Организация на обединените нации и интернационалната общественост, до момента в който Хафтар управлява нелегитимни сили, подкрепяни основно от Египет и Обединените арабски емирства.
Темата продължава и в тези материали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР