Говорителят на Националната агенция по приходите Росен Бъчваров увери, че

...
Говорителят на Националната агенция по приходите Росен Бъчваров увери, че
Коментари Харесай

НАП: Никой не е застрахован от данъчен контрол


Говорителят на Националната организация по приходите Росен Бъчваров увери, че всички жители подлежат на данъчен надзор, без значение от ситуацията си. Коментара си той направи в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия. Той разяснява и почналите инспекции на превозвачи, като разкри, че са открити съществени нарушавания. Бъчваров посочи, че е нужна смяна в законодателството, което разрешава изповядването на имотни покупко-продажби на цени, по-ниски от пазарните.

Кампанията против незаконните превозвачи демонстрират „ плашещи “ данни - доста хора правят транспорти в страната и чужбина незаконно с персонални коли, без регулация, съобщи Росен Бъчварон. По думите му, предстоят още такива интервенции, които протичат с така наречен скришен клиент - чиновник на Национална агенция за приходите. В случая с транспортите до чужбина, заплащането се прави отвън България, само че Национална агенция за приходите прави инспекции в страната.

Глобата за неиздадена касова записка е 2000 година, а в случай че не бъдат издадени касови бележки и билети на пасажери, санкцията се усилва съразмерно, напомни Бъчваров, а транспортното средство може да бъде спряно от придвижване за един месец. Програмата за противоречие сред имущество и приходите работи за всевъзможни физически лица, без значение дали са политици, или не, разяснява Бъчваров. Никой не е застрахован от данъчен надзор от страна на Национална агенция за приходите ", сподели Росен Бъчваров.

Национална агенция за приходите реализира наблюдаване върху заявените от работодателите приходи, като по този начин се изключва опцията да се пропусне събирането на служебни бележки и физическите лица да влязат несъзнателно в нарушаване, подсети Бъчваров. Доходите могат да се ревизират посредством електронните услуги на Националната организация по приходите. Относно практиката да се изповядват имотни покупко-продажби на данъчна основа, Росен Бъчваров предвижда, че законодателната рамка, която сега разрешава прехвърлянето на благосъстоятелност да става на по-ниска от действителната цена, да бъде преразгледана, тъй като по този начин законът позволява икономисване на налози. Определено се постанова прецизиране, разяснява Бъчваров. Национална агенция за приходите започва мобилно приложение за сканиране на касови бележки с QR код, което ревизира дали тя е действителна, подсети Росен Бъчваров. / 24chasa.bg

https://www.24chasa.bg/novini/article/7394740
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР