Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви във вторник, че смята,

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви във вторник, че смята,
Коментари Харесай

Бившият германски канцлер почива в Москва

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи във вторник, че счита, че някогашният немски канцлер Герхард Шрьодер е в Москва и не изключи вероятен контакт с него.

" Доколкото знаем, той е в Москва ", сподели Песков пред кореспонденти, запитан дали Кремъл е осведомен със известията, че Шрьодер е пътувал до Москва във вторник.

" Среща като такава няма, само че не изключваме вероятен контакт ", добави Песков.

Германският ефирен оператор RTL късно в понеделник заяви, че Шрьодер е в Москва, публикувайки негова фотография на уеб страницата си. Запитан от RTL дали ще се срещне с президента на Русия Владимир Путин, Шрьодер беше представен да споделя: " На отмора съм тук за няколко дни. Москва е хубав град ".

Офисът на Шрьодер в Германия не отговори незабавно на искане за коментар за какво той е в Москва.

" Газпром " в понеделник съобщи, че ще понижи доставките на газ за Германия през газопровода Северен поток 1 до единствено 20% от потенциала от сряда заради турбина, която съгласно съветската компания би трябвало да бъде спряна за ремонт. Германия отхвърли това пояснение.

Шрьодер е основна фигура в енергийните връзки сред двете страни. Той беше канцлер на Германия от 1998 до 2005 година, преди да заеме пост в надзорния съвет на съветската държавна петролна компания " Роснефт ", което предизвкваше доста несъгласия в Германия и в Европа.

Той към момента е ръководител на комитета на акционерите на Nord Stream AG, операторът на тръбопровода " Северен поток 1 ", който е мажоритарна благосъстоятелност на Газпром, съгласно неговия профил в LinkedIn.

Защитник на тръбопровода " Северен поток ", който придвижва съветски газ до Германия под Балтийско море, той беше номиниран за позиция в борда на шефовете на " Газпром " единствено три седмици преди Москва да изпрати войски в Украйна на 24 февруари.

В израз на отвращение от отхвърли на някогашния канцлер да се дистанцира от Путин - в това число откакто организира среща лице в лице в Москва през март - главните политически партии в Германия през май се споразумяха да го лишат от правото му на обществено финансиран офис, затваряйки финансирания от данъкоплатците офис.

Същия месец Шрьодер отхвърли номинацията в борда на " Газпром " и се отдръпна от борда на шефовете на " Роснефт ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР