Говорителят на Кремъл, Дмитрий Песков, заяви в интервю за американската

...
Говорителят на Кремъл, Дмитрий Песков, заяви в интервю за американската
Коментари Харесай

Песков за използването на ядрено оръжие от Русия ВИДЕО

Говорителят на Кремъл, Дмитрий Песков, съобщи в изявление за американската телевизия " Пи Би Ес " (PBS), че Русия ще прибегне до потребление на нуклеарно оръжие само при положение на " опасност за съществуването " на страната, а не вследствие на сегашния спор с Украйна , съобщи " Ройтерс ".

По думите на Песков, съветската страна " не се съмнява, че дилемите на специфичната военна интервенция в Украйна ще бъдат изпълнени " , съобщи " ТАСС ". " Но както и да приключи интервенцията, това, несъмнено, не е съображение за потребление на нуклеарно оръжие. Имаме идея за сигурност, в която доста ясно е казано, че единствено при положение на опасност за съществуването на страната, на нашата страна, можем да използваме нуклеарно оръжие. И ние в действителност ще използваме нуклеарно оръжие за унищожаване на опасност за съществуването на нашата страна ", сподели Песков.

На въпрос дали Русия ще спре доставките на газ за Европа, в случай че Европейски Съюз откаже да заплаща за доставките в рубли, Песков отговори: " Няма заплащане - няма газ ", само че добави, че Русия още не е взела дефинитивно решение по какъв начин да реагира, в случай че европейски страни откажат да заплащат в съветската валута, отбелязва Ройтерс. Когато научим какво е окончателното решение на Европа, ще проучим какво може да се направи. Но несъмнено нямаме желание да се занимаваме с щедрост в това отношение, " да пращаме гратис газ за Западна Европа ", съобщи представителят на съветския президент.

Междувременно енергийните министри на страните от Г-7 отхвърлиха настояванията на Москва за заплащания в рубли, напомня Ройтерс, цитирайки немския министър на стопанската система и отбраната на климата Роберт Хабек. След онлайн среща си с министрите той акцентира, че мнението на министрите е, че сходно условие е едностранно и явно нарушаване на годни контракти, които би трябвало да се съблюдават, и че заплащанията в рубли са неприемливи, съобщи Българска телеграфна агенция.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР