Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отказа да коментира в понеделник

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отказа да коментира в понеделник
Коментари Харесай

Кремъл не коментира за разговори със САЩ

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли да разяснява в понеделник материал на Уолстрийт джърнъл, че Вашингтон е провел секрети диалози с висши съветски чиновници за отбягване на по-нататъшна ескалация към войната в Украйна, предава Ройтерс.
Според информацията съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан е провел диалози със сътрудници на президента Владимир Путин с вярата да се понижи рискът войната в Украйна да прерасне или да ескалира в нуклеарен спор.
" Ние нямаме какво да кажем за тази обява ", сподели Песков пред кореспонденти.
Той също по този начин отхвърли да разяснява материал на Вашингтон пост, че Съединените щати импровизирано са насърчавали Украйна да алармира, че е отворена за договаряния с Русия, откакто украинският президент Володимир Зеленски изключи опцията за договаряния, до момента в който Путин е на власт.
" Е, не знаем дали е по този начин или не ", сподели Песков.
" Още един път дублирам, че има някои правилни известия, само че в по-голямата си част става дума за чиста нечиста сделка ", сподели той.
Той добави, че до момента в който Русия остава " отворена " за договаряния, такива не могат да се водят заради отхвърли на Киев да води договаряния с Русия.
Малко контакти на високо равнище сред американски и съветски публични лица биват оповестени обществено през последните месеци, защото Вашингтон упорства всевъзможни договаряния за преустановяване на войната в Украйна да се водят сред Москва и Киев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР