Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обяви, че Москва разглежда като

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обяви, че Москва разглежда като
Коментари Харесай

Неприемливо е Русия да бъде наричана агресор в ООН, скочи Кремъл

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков разгласи, че Москва преглежда като " неприемливи " опитите да се жигосва Русия като " агресор " по отношение на рецесията в Донбас, оповестява ТАСС.

Песков добави, че Русия била подготвена на рационални взаимни отстъпки в границите на мироопазващата задача на Организация на обединените нации в Източна Украйна.

 Порошенко: Русия има спорове с съвсем всички съседи, тя е световна опасност
Порошенко: Русия има спорове с съвсем всички съседи, тя е световна опасност

Той прикани Организация на обединените нации да признае Гладомора за геноцид...

Песков също по този начин остро разкритикува позицията на Украйна във връзка с рецесията, като означи субективния метод, общопризнат от Киев .

" Като се има поради позицията, че Русия сигурно е нападателна, несъмнено, надали е налице пространство за маневри ", разяснява той.

Песков акцентира, че позицията на Украйна " опонира на същинското положение на нещата ".

Според Песков съветският президент Владимир Путин бил направил многочислени опити да покаже желанието си за разрешаване на спора и да откри компромис.

По-рано президентът на Украйна Петро Порошенко разгласи пред Общото заседание на Организация на обединените нации, че Русия е най-голямата опасност за интернационалната сигурност .

Според него Русия е единствената страна в света, която има спорове - горещи, замразени или евентуални, с съвсем с всички свои съседи.

" Кремъл непрекъснато употребява тактики, които задълбочават страданията на хората. Всеки, който опонира на Москва рискува свободата си, даже живота си ", сподели още Порошенко.

Той прикани да бъде ситуирана миротворческа задача на Организация на обединените нации в Източна Украйна, само че не по модела, препоръчан от съветския президент Владимир Путин.

По думите му, една такава задача би трябвало да помогне за възобновяване на суверенитета на Украйна, а не за заледяване на спора, към каквото се стреми Москва.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР