Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков напомни днес за решителния отказ

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков напомни днес за решителния отказ
Коментари Харесай

Кремъл отговори на Хилари: Западът пръв отказа да обсъжда гаранциите за сигурността на Русия

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков подсети през днешния ден за решителния отвод на Запада да разисква гаранциите за сигурността на Русия, предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Той направи изказването си в отговор на мненията на някогашния държавен секретар на Съединени американски щати Хилари Клинтън, че съветският президент Владимир Путин самичък си е отговорен за разширението на НАТО.

" Госпожа Клинтън е известна у нас със своите опити да обръща всичко с краката нагоре и да подменя понятията ", сподели пред публицисти Песков.

" Що се отнася до последовалността на дейностите на президента Путин, би трябвало да напомним на госпожа Клинтън множеството талази на разширение на НАТО и приближаването на военната инфраструктура на пакта до нашите граници, последвани от настояванията на Путин пред западните страни да се разиска тази обстановка и да се подпише някакъв документ, план на който беше квалифициран от съветската страна, и следва да напомним още за решителния отвод на западните страни да разискват каквото и да било. Пределно ясно е какво стана причина за специфичната военна интервенция, която е в ход и продължава ", уточни представителят на Кремъл.

Саботажите против газопроводите " Северен поток " по този начин или другояче са били проведени от Съединени американски щати и Англия и тези страни са забъркани в случая, сподели още представителят на Кремъл.

" Не са ни известни източниците на господин (Сиймор) Хърш, само че във всеки случай главното в неговата обява безспорно съответствува с данните, които имат нашите спецслужби ", отговори представителят на Кремъл на въпрос да разяснява изявленията на американския публицист за аргументите на случаите с двата газопровода.

" Тук не е значимо по какъв начин и на каква пишеща машина е написано, а е значимо, че де факто сходен терористичен акт против сериозната енергийна инфраструктура, която е благосъстоятелност на интернационално взаимно дружество, по този начин или другояче е бил проведен от Съединени американски щати и Англия. Те по този начин или другояче са забъркани в този терористичен акт ", заключи позицията на Кремъл Песков.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР