Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков е дал положителна проба за

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков е дал положителна проба за
Коментари Харесай

Прессекретарят на Путин с положителна проба за COVID-19

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков е дал позитивна проба за ковид, откакто е постъпил в болница и е бил тестван за COVID-19. Информацията удостовери самият прессекретар на съветския президент Владимир Путин, съобщи Ройтерс, базирайки се на организация Интерфакс.

„ Да, боледувам. Подлагам се на лекуване “, разяснява Песков.

Песков е следващият почитан държавен чиновник в Русия с позитивна проба за ковид. Заразени са още министър председателят Михаил Мишустин, министърът на културата Олга Любимова и министърът на строителството Владимир Якушев.

Говорителят на Кремъл съобщи, че не контактувал очи в очи с Владимир Путин от повече от месец.

Положителната проба на Песков идва единствено ден, откакто Путин съобщи, че Русия сполучливо е забавила разпространяването на инфекцията и разгласи разхлабване на карантинните ограничения в огромна част от страната. Президентът предложи да се възвърне работата в секторите на строителството, промишлеността, селското стопанство, връзките и енергетиката.

По последни данни на университета „ Джонс Хопкинс “, Русия към този момент е на второ място в света по брой на инфектирани с ковид – 232 243. Смъртните случаи в страната са 2 116.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР