Говорителят на китайското външно министерство (MOFA) Ван Уенбин по време

...
Говорителят на китайското външно министерство (MOFA) Ван Уенбин по време
Коментари Харесай

„Историческата несправедливост не трябва да продължава“ - Пекин застана зад Палестина

Говорителят на китайското външно министерство (MOFA) Ван Уенбин по време на брифинг за пресата в Пекин във вторник съобщи, че сърцевината на спора е „ противозаконната окупация на палестинската територия “ от Израел.

„ Коренът на цикъла на палестинско-израелския спор се крие в дълготрайната противозаконна окупация на палестинската територия, дълготрайното занемаряване на правото на палестинския народ на самостоятелна държавност и неналичието на фундаментална гаранция за съществени права на палестинския народ. Тази историческа неправда не би трябвало да продължава ", сподели той. Уенбин съобщи, че „ незабавната задача “ е да се приложи напълно резолюцията на Общото заседание на Организация на обединените нации, която търси неотложно филантропично помирение, с цел да се избегне опцията от това, което той разказа като по-голяма филантропична злополука.

„ Китай настойчиво стои на страната на честността и справедливостта, поредно осъжда и се опълчва на всички дейности, които нанасят щета на цивилни и нарушават интернационалното право, и постоянно е зает да работи с интернационалната общественост за поощряване на преустановяване на огъня и преустановяване на войната, гарантиране на сигурността на цивилни, поощряване на филантропична помощ, попречване на съществени филантропични бедствия и поощряване на всеобхватно, заслужено и трайно решение на палестинския въпрос “, съобщи той.

Говорителят съобщи, че има естествени дипломатически връзки сред двете страни и съобщи, че общоприетите карти, издадени от китайските управляващи, ясно означават името на Израел. Според известия в локалните медии онлайн картите на Baidu на китайски език демаркират интернационално приетите граници на Израел, както и на палестинските територии, само че не разпознават ясно страната по име.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР