Говорителят на IDF подполковник Джонатан Конрикус каза пред Би Би

...
Говорителят на IDF подполковник Джонатан Конрикус каза пред Би Би
Коментари Харесай

Израел обвинява Хамас за липсата на гориво в болницата ал-Шифа

Говорителят на IDF подполковник Джонатан Конрикус сподели пред Би Би Си, че " Хамас " отхвърля да достави гориво , обезверено належащо за спасяването на живота на недоносени бебета в болница Ал-Шифа.

" Оказахме помощ, осигурихме гориво за болничното заведение. Гориво, което не беше признато по заповед на " Хамас " ", сподели Конрикус.

Той също по този начин отхвърли изказванията на болничния личен състав, че се опасяват, че ще бъдат подложени под обстрел от израелските сили, в случай че изоставен постройката, с цел да вземат 300 литра гориво, доставено през нощта от израелците.

" Категорично отхвърлям това и в случай че не е безвредно, това не е по виновност на израелските сили, а по виновност на " Хамас " " , сподели той пред BBC.

Конрикус също по този начин твърди, че " Хамас " е наредил на шефа на болница Ал-Шифа да не приема гориво.

" Това евентуално е същият " Хамас ", който стреля и излага на заплаха личен състав ", сподели той. " Това е циничното потребление на хората като принадлежности. "

Досега израелската войска са дали на болничното заведение 300 литра гориво, само че ал-Шифа споделя, че болничното заведение се нуждае от 500 литра на час, с цел да работи.
 Стотици палестинци са избягали от болничното заведение Ал-Шифа, само че доста от тях остават там
Стотици палестинци са избягали от болничното заведение Ал-Шифа, само че доста от тях остават там

Към момента има към 650 пациенти, 500 медицински служащи и към 2500 разселени хора, останали в обширния болничен комплекс ал-Шифа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР