Говорителят на главния прокурор Сийка Милева направи коментар за поредната

...
Говорителят на главния прокурор Сийка Милева направи коментар за поредната
Коментари Харесай

Сийка Милева за руската хакерска атака: Прави впечатление, че идва по-малко от 24 часа след новите санкции по Магнитски

Говорителят на основния прокурор Сийка Милева направи коментар за следващата съветска хакерска офанзива против уеб страницата на прокуратурата. 

" Мога да потвърдя за поредна хакерска офанзива против интернет-страницата на прокуратурата. Първоначалната информация сочи, че и в тази ситуация се касае за хакерска офанзива с източник Руската Федерация. 

Малко преди 13 часа към уеб страницата на прокуратурата са регистрирани опити за по едно и също време влизане, многокротно преизпълнен открития предел.

Прокуратурата неотложно ще се самосезира и ще разпореди осъществяването на инспекция на ДАНС и ГДБОП. Очакваме службите за сигурност да си свършат работата и след привършване на инспекциите да рапортуват материалите в прокуратурата за преценка има ли задоволително данни за формиране на досъдебно произвеждане.

Прави усещане, че хакерската офанзива идва по-малко от 24 часа след оповестяването на новите наказания по световния закон “Магнитски ”, свързани и със зловредното съветско въздействие. Знаете добре, че във връзка с две от глобените лица има импортирани обвинителни актове. Румен Овчаров е обвиняем, има присъда на две инстанции. По отношение на Николай Малинов е импортиран обвинителен акт в Софийски градски съд за шпионаж в интерес на Русия.

В Национална следствена служба се води следствие за корупция, в което се събират доказателства за съпричастност и на други две глобени лица. В този смисъл прокуратурата вижда в налагането на глобите и поддръжка от нашите евроатлантически сътрудници в напъните ни да се противопоставяме на зловредното съветско въздействие против Република България и района.

Още в понеделник прокуратурата ще изиска от ГДБОП, ГДНП, ДАНС, Национална агенция за приходите, КПКОНПИ, Агенция по вписвания и други държавни органи да дават наличната при тях информация във връзка с лицата, включени в листата “Магнитски ”.
https://www.facebook.com/Press.PRB/posts/189539317058964
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР