Говорителят на главния прокурор Сийка Милева и представители на МВР

...
Говорителят на главния прокурор Сийка Милева и представители на МВР
Коментари Харесай

Сийка Милева: Трафикът на един мигрант е около 3000 евро, ВИП услугата достига до 10 000 евро

Говорителят на основния прокурор Сийка Милева и представители на Министерство на вътрешните работи показват информация за взаимната профилирана интервенция на Прокуратурата на Република България и органите на Министерство на вътрешните работи за противопоставяне на незаконната миграция.

Акцията беше ориентирана против уредниците на незаконна миграция от българска страна, съобщи Милева. Тя изясни и схемата, по която се прекарват мигрантите.

„ В Турция, Сърбия и България има главен уредник от всяка една страна. Той има стройна мрежа от хора, които му оказват помощ за незаконната активност. Има и уредник на трафика, който се грижи за набиране на водачи и такива, които да се грижат да подсигурят места за настаняване на мигрантите ", сподели Сийка Милева. 

" След като престоят  на територията на българската страна те биват водени до българо-сръбската граница. Там най-големият отговорник се свързва с огромният уредник от сръбска страна “, посочи още тя.

„ Заплащането се прави, откакто главният уредник от турска страна удостовери, че мигрантите са пристигнали на българо-сръбската територия. Тарифата, която се заплаща за трафикирането на един мигрант е към 2000-3000 евро. Предлагат се и така наречен ВИП услуги, която е за по-малък брой мигранти – до 5-6 души, като тогава сумата за техния трафик доближава до 10 000 евро “, разкри още Милева. 

„ Почти постоянно се употребяват и пилотни коли, които напоследък се ръководят от дами, за да не буди съмнение “, сподели още Сийка Милева. 

Мащабна акция под кодовото име " Хавала " против незаконната миграция и трафика на мигранти на територията на цялата страна - прокуратурата и Министерство на вътрешните работи удариха уредници на незаконен трафик на хора.

Стана ясно, че към този момент са разпитани голям брой очевидци и извършени следствени опити, с оглед доказване на действието.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР