Говорителят на главния прокурор Сийка Милева да бъде повишена във

...
Говорителят на главния прокурор Сийка Милева да бъде повишена във
Коментари Харесай

Говорителят на Гешев Сийка Милева получи повишение във ВКП -

Говорителят на основния прокурор Сийка Милева да бъде нараснала във Върховната касационна прокуратура (ВКП), реши Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет.

Повишение във ВКП получиха и още петима обвинители – Даниела Ангелова-Осоговска от апелативната спецпрокуратура, Таня Поповска и Антоанета Близнакова от АП-София, Димитър Хаджийски от СГП и Димитрия Дърмонска от Специализираната прокуратура, заяви " Лекс ".

От 2006 година до 2017 година Милева е следовател. След конкурс от април 2017 година е обвинител в спецпрокуратурата. От януари 2020 година е командирована във ВКП, където пое функционалностите на представител на основния прокурор.

През лятото на 2020 година Прокурорската гилдия разгласи конкурс за повишение във ВКП. Явиха се 169 претенденти за 12 места, а на 27 април т.г. ги назначи 12-те класирани.

Междувременно обаче във ВКП са се освободили още шест места. И през днешния ден бяха нараснали идващите шестима в класирането, измежду които и Сийка Милева. Това стана по реда на член 193, алинея 6 от Закона за правосъдната власт, който гласи: „ В 9-месечен период от привършване на миналата конкурсна процедура с решение на съответната гилдия на Висшия правосъден съвет и при съществуване на освободена служба в орган на правосъдната власт, съответната гилдия на Висшия правосъден съвет приема решение за назначение на идващия по ред претендент в състезанието за повишение или за пренасяне, получил последна оценка в конкурсната процедура, не по-ниска от доста добър „ 5,00 “.

Днес Прокурорската гилдия приключи два състезанието поради измененията в Закон за съдебната власт, с които се закрива спецпрокуратурата. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР