Говорителят на главния прокурор направи изявление по повод наложените санкции

...
Говорителят на главния прокурор направи изявление по повод наложените санкции
Коментари Харесай

Прокуратурата: Срещу трима от санкционираните по закона Магнитски вече има производства

Говорителят на основния прокурор направи изказване във връзка наложените наказания от Съединени американски щати по Закона " Магнитски ", както и по изказванията за противозаконни подслушвания на политици.

Сийка Милева прикани за взаимоотношение сред институциите, тъй като по думите ѝ това е единственият ефикасен метод за битка с корупцията и закононарушенията по високите етажи на властта. Милева напомни, че против трима от глобените по закона " Магнитски " към този момент има производства, които са в правосъдна фаза. Васил Божков е разследван по две досъдебни производства с 18 обвинявания. Освен това Милева сподели, че в Специализираната прокуратура има още няколко следствия, които касаят Божков, само че по които той към момента не е обвинен.

Говорителят на основния прокурор сподели, че ще бъдат разследвани и останалите посочени в отчета на Съединените щати лица, като напомни какво е правено досега съответно по Делян Пеевски.

" По отношение на лицето Пеевски през годините от страна на прокуратурата са били осъществявани редица инспекции. Предстои същите да бъдат оценени. Както по повод лицата Божков, Харалампиев, Томов, Манолев, Пеевски, по този начин и във връзка с лицето Желязков ще бъде осъществена цялостна инспекция и разбор на посочените в отчета на Министерството на финансите на Съединени американски щати. В случай, че се установяват данни за осъществени закононарушения, ще бъдат подхванати всички нужни дейности от компетентността на прокуратурата. В тази връзка прокуратурата ще изиска от партньорските ни правоприлагащи органи уточнение и разширение на посочената от тях информация ", съобщи Сийка Милева.

По отношение на инспекцията на изказванията за противозаконни подслушвания на политици по време на митингите и след тях от предходната година Сийка Милева съобщи, че досега са разпитани 11 души. На този стадий не са открити нарушавания. Поискано е инспекция да извърши и Националното бюро за надзор на СРС-тата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР