Говорителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс ще се

...
Говорителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс ще се
Коментари Харесай

Говорителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс се оттегля от поста си

Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс ще се отдръпна от поста си този месец, заяви държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, представен от Асошиейтед прес и ДПА.

Прайс, едно от най-разпознаваемите лица в Държавния департамент на Съединени американски щати, заема тази служба от януари 2021 година. Той ще остане в министерството и ще работи непосредствено с Блинкън.

Ned Price to step down as State Department spokesperson and work directly for Blinken

" В рамките на няколко дни откакто пое поста, той възвърне ежедневните брифинги за пресата на министерството, давайки опция на публицистите постоянно да задават сложни въпроси за нашата политика ", се споделя в изказването на Блинкън.

По време на ръководството на предшественика на Байдън, Доналд Тръмп, брифингите за пресата на Държавния департамент се бяха станали нередовни.

" Нед оказа помощ на държавното управление на Съединени американски щати да пази и предизвиква свободата на печата по света и даде образец за прозрачността и откритостта, за които се застъпваме в други страни. Приносът му ще бъде от изгода за Държавния департамент дълго след края на службата му ", сподели Блинкън.

Американската телевизионна компания Ен Би Си заяви, че Прайс ще остане на поста си доникъде на март, а по-късно ще бъде сменен от сегашния заместник-говорител Ведант Пател, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР