Говорителят на Държавния департамент на САЩ Матю Милър каза, че

...
Говорителят на Държавния департамент на САЩ Матю Милър каза, че
Коментари Харесай

Ердоган в кюрдския водовъртеж между Вашингтон, Москва и Дамаск

Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Матю Милър сподели, че Съединените щати се опълчват на оферти проект за избори в Северна и Източна Сирия от Сирийските демократични сили, който включва кюрдските сили, считани в Турция за сирийското крило на Кюрдската работническа партия (ПКК).

Държавният департамент съобщи в документално изказване:

Интригата тук е, че Съединените щати поддържат тази кюрдска организация и оповестените от нея избори в следена територия в Сирия бяха надали не главната причина, която подтикна турския президент Реджеп Тайип Ердоган да се сдобри със сирийския си сътрудник Башар ал-Асад. Какво в този момент?

Първо, по отношение на фактическата страна на въпроса. Първоначално такива избори в Сирия бяха планувани да се проведат през юни в районите Джазира, Дейр ез Зор, Ракка, Табка, Фират, Манбидж и елементи от Африн. Съобщава се, че в тях ще вземат участие до тридесет кюрдски партии.

Анкара е уверена, че проектите са свързани с реализацията на първия стадий от плана за основаване на кюрдска автономност в района, а по-късно и на самостоятелна страна Кюрдистан. Оттук и острата реакция на Ердоган, който съобщи, че Турция при никакви условия няма да допусне основаването на „ страна на терористан “ в Северна Сирия.

Според източници от сигурността, обявени от турската редакция на радио Deutsche Welle, Турция е била загрижена, че

По този въпрос Анкара преговаряше по дипломатически канали със Съединени американски щати. Същите източници оповестиха, че Турция обмисля няколко разновидността, които изключват сходно развиване: или осъществяване на нова сухопътна интервенция в Северна Сирия, или помиряване с Асад. Тогава изборите в Сирия, явно под натиска на Съединени американски щати, бяха отсрочени за по-късна дата.

Но Съединени американски щати са по-загрижени за допустимо доближаване сред Турция и Сирия, защото в тази посока е почнал посреднически разговор с присъединяване на Русия. Имаше и обществени изказвания на Ердоган и Асад за опцията за персонална среща. Както Ройтерс заяви, беше разисквано и място за такава среща. Освен това страните доста смекчиха по този начин наречените „ предварителни условия “.

Но към този момент се сбъдват прогнозите на организация „ Ал Джазира “, която допуска, че Той явно изчакваше времето си, разигравайки по този начин нареченото „ сирийско “ досие посредством дейна дипломация освен с Русия, само че и със Съединените щати.

Сега, след оповестената реакция на Съединени американски щати за изборите в Сирия, задачата наподобява е реализирана и, както считат специалистите, „, макар че самият Ердоган е пленник на обстановката с кюрдите, защото самите сирийски кюрди не се отхвърлят от изборните си проекти.

От една страна, те вършат тактически залог на Съединени американски щати, въпреки това, те се пробват да реализират съглашение с Дамаск в подтекста на националното помиряване, с цел да съумеят въпреки всичко да консолидират своя самостоятелен статут в Сирия.

На доктрина Асад може да изиграе кюрдската „ карта “, само че това ще ускори сепаратистките настроения измежду кюрдите както в Турция, по този начин и в Иран. Освен това някои арабски страни играят със същата „ карта “ по-малко шумно с желанието да понижат въздействието на Иран в Сирия.

В такава обстановка турският президент Реджеп Тайип Ердоган има единствено две благоприятни условия: или да се споразумее със Съединени американски щати за отхвърли им да поддържат кюрдите в Сирия, което не работи, или да се сдобри и да договаря с Асад, с цел да преодолее доста проблеми в северната част на Сирия.

Очевидно това беше главният смисъл на появилите се в турските медии осведомителни приключвания за срещи по въпросите на сигурността сред Анкара и Дамаск. Друг плюс е, че на турско-сирийската граница няма трансгранични военни дейности. Американците обаче към този момент остават в Сирия и имат опция да продължат „ играта “ си с кюрдите там.

Друг е въпросът дали Анкара към момента има ресурсите да продължи сходна политика в подтекста на излизането на Сирия от изолацията в арабския свят. На сегашния стадий от политиката на Ердоган за „ нулеви проблеми със съседите “, която докара до възобновяване на връзките сред Турция и Саудитска Арабия, ОАЕ и Египет, става явно, че идващият стадий би трябвало да бъде турско-сирийското доближаване, като се вземе поради „ горещите въпроси “ на сирийските кюрди и сирийските бежанци.

Думите на специфичния представител на президента за Близкия изток и африканските страни, заместник-министър на външните работи на Русия Михаил Богданов, който съобщи, че „

Превод: Европейски Съюз

Източник: ИА РЕКС

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед5676Проф. Нако Стефанов: Ние сме очевидци на полуразпад на държавността и на българския духАлтернативен Поглед26568Магдалена Ташева: Плащаме 10 пъти по-скъп ток от Финландия, само че те не изнасят както ние за УкрайнаАлтернативен Поглед73845Магдалена Ташева за нещастието с водачите: Какви са тези гърмежи на борда на самолета преди да падне?Алтернативен Поглед25761Зорница Илиева: Турция има упоритостта да е състезател в районен и в геополитически планАлтернативен Поглед38605Зорница Илиева: Тази война срина благоденствието на Европа и обслужва САЩАлтернативен Поглед874239Aлександър Песке: Рано или късно Европа ще изгори, белите ще бъдат против черните и държавните управления ще бъдат за чернитеАлтернативен Поглед226221Георги Марков: Тройната коалиция на светофара в Източна Германия ще има позорните 10% на локалните избори  Николай Витанов, украинци, нелепости, атакуван, Беларус, Европа, Съединени американски щати, избори, напрежение  Николай Витанов, украинци, нелепости, атакуван, Беларус, Европа, Съединени американски щати, избори, напрежение Източник:
pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР