Говорителят на Държавния департамент на САЩ Кърт Кембъл заяви, че

...
Говорителят на Държавния департамент на САЩ Кърт Кембъл заяви, че
Коментари Харесай

Какво е състоянието на армията на Русия

Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Кърт Кембъл съобщи, че Русия съвсем е възстановила армията си след големите загуби в първата година на нахлуването ѝ Украйна, оповестява " Фокус ".

" През последните няколко месеца ние оценихме, че Русия съвсем изцяло е възстановила военната си позиция “, сподели заместник-държавният секретар Кембъл на събитие, проведено от Центъра за нова американска сигурност, предава Defense News.



В края на предишния месец, министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин регистрира, че Русия е изгубила повече от 315 000 бойци от началото на пълномащабната инвазия. През последните месеци поради блокираната в Конгреса американска военна помощ и по този начин основания дефицит на муниции за Украйна, съветските войски още веднъж напредват, само че на висока цена.

В изявление по-рано тази година ръководителят на комисията по национална сигурност на Литва съобщи, че е пресметнал, че Русия ще има потребност от пет до седем години, с цел да възвърне силата си за пълномащабна война.



Но Кремъл внезапно усили разноските за войната в бюджета до над 10% от брутния вътрешен артикул на Русия, по данни на " Ройтерс ". Увеличението е част от по-големи старания на Кремъл да сложи стопанската система си, и по-специално отбранителната си промишленост във военновремеменен режим.

Частично съветският триумф се дължи на поддръжката на Китай, както и на Северна Корея и Иран. Както Кембъл, по този начин и различен почитан чиновник на администрацията на Съединени американски щати, поискал анонимност, показват, че Пекин е оказал помощ на Русия да преодолее икономическите и военни неуспехи през последните две години:

" Наистина видяхме Китай да оказва помощ за възобновяване на отбранителната индустриална база на Русия, всъщност компенсирайки спада на търговията с европейските сътрудници ".

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изрази тези опасения по време на диалог с китайския водач Си Дзинпин във вторник.

Засилването на съветските позиции усилва натиска върху управляващите в Киев, които тази седмица понижиха наборната възраст от 27 на 25 години. Украйна към момента се надява американската помощ да ѝ помогне да избегне нова всеобща готовност.

Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън от кръга на някогашния президент Доналд Тръмп обаче отхвърля да подложи на гласоподаване законопроекта.

Без военната помощ от Съединени американски щати украинските въоръжени сили разчитат, на Европейски Съюз, където има доста закъснение на ограниченията в поддръжка на Украйна поради мудната администрация и опълчването от страна на Унгария.

Според ръководителя на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати Чарлз Браун, това не значи, че украинската фронтова линия е на ръба на колапс, само че несъмнено обстановката в сложна за украинците.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР