Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че украинския

...
Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че украинския
Коментари Харесай

Русия: Зеленски лъже за военните загуби на Украйна

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че украинския президент Володимир Зеленски лъже за военните загуби на страната му.

Припомняме, за пръв път обществено Украйна изнесе данни за починалите военнослужещи. По време на огромен конгрес " Украина. 2024 година ", който се организира в Киев и в който вземат участие високопоставени представители на властта, службите и военните, Зеленски заяви, че починали от началото на война са 31 000 украински бойци.

Зеленски съпостави цифрите на починалите украинци с тези за руснаците и ги дефинира в съответствие 1 към 5. По думите му най-малко 180 000 руснаци са починали на фронта, а още към 500 000 са били ранени.

Захарова уточни, че жителите на Украйна схващат лъжливите думи на Зеленски. По думите ѝ Зеленски гледа на своите жители не като на хора, а като на единици, които да обезпечат западно финансиране, като го упреква, че съзнателно е занижил данните за военните загуби, с цел да продължи да получава финансова поддръжка.

Припомняме, Русия също не оповестява броя на изгубената човешка мощ - починали и ранени във войната. Само два пъти от началото на войната публични лица са давали брой жертви - вторият път през септември 2022 година, когато съветското министерство разгласи под 5000. На фона на това единствено преди месец съветският президент съобщи, че 600 000 руснаци са на фронта в Украйна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР