Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова отправи критики към

...
Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова отправи критики към
Коментари Харесай

Руското външно министерство разкритикува Румен Радев

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова насочи рецензии към българския президент Румен Радев. Тя съобщи, че не го е чула да споделя нищо за оскверняването на съветски монументи в страната ни, заяви EurAsia Daily.

„ Цялата полемика сподели, че има опит да се измести диалогът от обстоятелствата, от действителна оценка на обстановката с паметниците, към руслото на историята “, съобщи говорителката на съветското дипломатическо ведомство.

Между Москва и София се зароди дискусия за това кой е избавил българските евреи по време на Втората международна война. От Кремъл показаха, че Червената войска е виновна за спасяването на животите на евреите. Не закъсня отговорът на България.

Държавният глава Румен Радев съобщи, че става въпрос „ или за надълбоко непознаване на историята, или за опит за провокация “.

„ Историческата част дано си я разясняват историците. Ние приказваме, че е належащо почтително отношение към паметниците на хората, отдали живота си освен да освободят, само че и да защитят народите, живота на съответни хора, от фашизма и нацизма “, съобщи Мария Захарова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР