Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова обвини Украйна за

...
Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова обвини Украйна за
Коментари Харесай

Без доказателства: Кремъл обвини Украйна, САЩ и Великобритания за взрива на Кримския мост

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова упрекна Украйна за офанзивата против моста, свързващ Русия с Крим. Според нея на Киев са помогнали Съединени американски щати и Англия, съобщи Ройтерс, представена от БНР.

Агенцията прецизира, че Захарова не е показала доказателства в поддръжка на изказванията си.

Съединени американски щати и Англия са виновни за една терористична държавна конструкция ", сподели Захарова.

Поставеният от Русия ръководител на кримския парламент Владимир Константинов първи заяви, че е осъществена офанзива против Кримския мост, при която са починали двама души. Той също упрекна Украйна. Информацията за случилото се е нищожна. Според телеграм канала " Сива зона " са нанесени два удара, които са взривили автомобил.

От съветското министерство на превоза обявиха, че има щета на пътното платно в сектор, който се намира по-близо до Крим, само че отхвърлиха колони, поддържащи моста, да са развалени.

Това е втора офанзива по Кримския мост. Първата и надалеч по-сериозна беше през октомври предходната година. Преди дни заместник-министъра на защитата на Украйна Анна Маляр даде да се разбере посредством канала си в Телеграм, че тя е била украинско дело за " спиране на съветската логистика ". 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР