Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова обвини днес Украйна

...
Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова обвини днес Украйна
Коментари Харесай

Захарова: Атаката срещу Кримския мост е извършена от Киев със съдействието на САЩ и Великобритания

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова упрекна през днешния ден Украйна в осъществяването на офанзивата против моста, свързващ Русия с Крим, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция. Според нея украинската офанзива против Кримския мост е осъществена със съдействието на Съединени американски щати и Англия. Ройтерс прецизира, че Захарова не е показала доказателства в поддръжка на изказванията си.

„ Сегашната офанзива против Кримския мост е осъществена от режима в Киев. Този режим е терористичен и има всички отличителни белези на интернационална проведена незаконна група ", сподели Захарова.

" Решенията се взимат от ръководителите и военнослужещите на Украйна с директното присъединяване на американските и английските разследващи организации и политици. Съединени американски щати и Англия са виновни за една терористична държавна конструкция ", добави тя.

" В 3.05 ч два украински безпилотни надводни апарата са атакували Кримския мост ", заяви Националният антитерористичен комитет на РФ.

От Следствения комитет на РФ означават, че правоохранителните органи са възбудили накателно гонене за терористичен акт и се правят нужните оперативни и следствени дейности.
Повредена е секция от втомобилната част на моста, жп-трасето е невредимо и продължава да действа.

Председателят на кримския парламент Владимир Константинов съобщи през днешния ден, че Украйна е направила офанзива против Кримския мост, при която са починали двама души, съобщи Ройтерс, като се базира на РИА Новости.

В изказването си Константинов отбелязва, че железопътната част на моста не е развалена.

Движението по издигнатия от Русия мост, свързващ Кримския полуостров с съветския Краснодарски край, е спряно заради " изключителна " обстановка, заяви по-рано през днешния ден в " Телеграм " поставеният от Русия губернатор на Крим Сергей Аксьонов, представен от Ройтерс.

Аксьонов съобщи, че повредата е зародила на 145-ия дирек на моста откъм Краснодарския край. Той не заяви детайлности, само че по-късно помоли хората да се въздържат от пътешестване по оборудването.

Инцидентът на Кримския мост може да е провокация от страна на Москва, съобщи през днешния ден говорителката на южното военно командване на Украйна Наталия Гуменюк, представена от Ройтерс.

" Създаването на сходни провокации, които окупационните управляващи на Крим незабавно разтръбяват, е характерен метод за решение на проблеми за кримските управляващи и за страната агресор ", сподели Гуменюк.

По неофициални данни починалите на Кримския мост са 36-годишната Наталия и 40-годишният й брачен партньор Алексей. Жената е служителка на отдела по обучение на Новоосколския окръг, а мъжът е водач. 14-годишната им щерка Ангелина е със закрита черепно-мозъчна контузия.

Кримският мост, прочут още като Керченски мост, е най-дългият в Европа и в Русия и обезпечава придвижване на коли и влакове на 19 км над Керческия залив, разделящ Русия и окупирания от нея Кримски полуостров.

Инцидентът става в деня, в който би трябвало да бъде оповестено дали зърнената договорка ще бъде прекъсната или ще продължи действието си.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР