Говорителката на Белия дом Джен Саки отказа да коментира директно

...
Говорителката на Белия дом Джен Саки отказа да коментира директно
Коментари Харесай

Байдън и сие се притесниха от това, че Twitter е купен от Мъск

Говорителката на Белия дом Джен Саки отхвърли да разяснява непосредствено договорката сред милиардерът Илон Мъск и " Туитър ", само че съобщи: " Президентът отдавана приказва за безпокойството си от силата на обществените мрежи, включително " Туитър " и други, да популяризират дезинформация ".

Мъск, който споделя за себе си, че е ревнив последовател на свободното слово, закупи авторитетната обществена мрежа за 44 милиарда $.

На фона на опасения от страна на правозащитници, че договорката може да докара до безграничен поток от тирада на омразата, народни представители от Демократическата партия приканиха за повече отчетност. Сенаторката Елизабет Уорън съобщи, че придобиването на " Туитър " от Мъск е " рисково за нашата народна власт ".

" Милиардери като Илон Мъск играят по разнообразни правила от всички останали, като натрупат власт в своя лична полза. Нуждаем се от налог върху благосъстоянието и солидни правила, с цел да търсим отчетност от страна на огромните софтуерни компании ", добави тя.

Конгресмени от Републиканската партия в Съединени американски щати приветстваха новината, че милиардерът Илон Мъск е купил " Туитър ", съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Консерватори неведнъж са упреквали " Туитър ", че заглушава гласовете на хората с десни възгледи. Те приветстваха вероятността за по-малко надзор под управлението на Мъск, който в предишното е подлагал на критика работата на модераторите в " Туитър ". " Свободното слово се завръща ", написа в " Туитър " конгресменът републиканец Джим Джордан. " Надявам се, че Илон Мъск ще помогне да се лимитират огромните софтуерни компании в цензурирането на консуматори с друга позиция ", сподели сенаторката републиканка Марша Блакбърн.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР