Говорителката на Белия дом Джен Псаки се готви да напусне

...
Говорителката на Белия дом Джен Псаки се готви да напусне
Коментари Харесай

Говорителката на Байдън става водеща в прогресивна телевизия

Говорителката на Белия дом Джен Псаки се готви да напусне поста си, с цел да стане водеща в прогресивната телевизия " Ем Ес Ен Би Си ", съобщи " Аксиос, представена от " Гардиън ".

Медията се базира на анонимни източници, " близки до въпроса ". Други издания по-късно потвърдиха новината и оповестиха, че се чака Псаки да остане в администрацията на американския президент до края на април.

Карин Жан-Пиер, заместник-секретарят на пресата на Белия дом, и Кейт Бедингфийлд, шефът по връзките, бяха измежду лансираните имена като вероятни наследници.

" Аксиос " показва, че 43-годишната Псаки към момента не е подписала договорката, само че е подготвена да стане водещ на предаване в стрийминг услугата " Пийкок " и да се явява като политически анализатор на други места.

Сайтът прибавя, че Псаки няма да размени Рейчъл Мадоу - най-голямата звезда на " Ем Ес Ен Би Си ", която има предаване всеки работен ден от 21:00 часа.

" Ем Ес Ен Би Си " към момента не е коментирала слуховете.

" Джен е тук и работи интензивно всеки ден от името на президента, с цел да ви даде отговорите на въпросите, които имате, и там е нейният фокус ", означи представител на Белия дом.

На ежедневния брифинг в Белия дом Псаки сподели пред кореспонденти:

" Все още не можете да се отървете от мен. Нямам какво да потвърдя по отношение на продължителността на публичната ми работа или плануваната си работа, или нещо по отношение на обмислянето на идващите проекти. "

Тя посочи, че се усеща доста добре в наличието на публицистите откакто неотдавна изкара COVID-19.

Псаки беше притисната да отговори на въпроса дали е етично да договаря за частна работа по ефирен канал, до момента в който продължава да приказва от името на президента.

" Винаги съм поставяла преди всичко строгите етични и правни условия на администрацията на Байдън ", увери тя.

И добави, че е " подхванала стъпки, с цел да се самоотстраня от вземането на решения, където е подходящо ".

" Когато и да напусна Белия дом, мога да ви обещая, че първото нещо, което ще направя, е да дремя и да прекарам повече време с моите три- и шестгодишно деца, които са ми най-важната аудитория. "

Псаки работи за президентската акция на Барак Обама през 2008 година, а по-късно бе част от неговия пресекип към Белия дом. По-късно тя бе представител на Държавния департамент, а по-късно стана шеф по връзките в Белия дом.

Докато Доналд Тръмп бе президент, Псаки гостуваше като коментатор на " Си Ен Ен ". При завръщането си в Белия дом през януари 2021 година тя уточни, че чака да работи за Байдън не повече от година.

Псаки се снабди с неприятна популярност в по-консервативните среди поради язвителните си диалози с десни кореспонденти, изключително с кореспондента на " Фокс Нюз " Питър Дуси.

Миналия месец Дуси попита Псаки дали е правилно, че си потегля.

" Тук имам повече от задоволително в чинията си ", сподели Псаки. " Още не можеш да се отървеш от мен. Съжалявам, Питър ".

И други известни представители на Белия дом са се уреждали с добре платени служби в частни медии.

Четвъртият и финален представител на Тръмп, Кейли Макенани, в този момент работи за " Фокс Нюз ". Шон Спайсър, първият прессекретар на републиканеца, е в
" Нюзмакс ". Друг чиновник на Белия дом от ерата на Тръмп, някогашен краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на кабинета Мик Мълвани, тази седмица се причисли към " Си Би Ес Нюз ".

Саймън Сандърс, който е някогашен консултант на вицепрезидентката Камала Харис, ще стане водещ в " Ем Ес Ен Би Си " и " Пийкок " през май.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР