Говорителите на двете камари на руския парламент призоваха местните власти

...
Говорителите на двете камари на руския парламент призоваха местните власти
Коментари Харесай

Армията и обществото в Русия искат мобилизация без грешки

Говорителите на двете камари на съветския парламент приканиха локалните управляващи да заобикалят официално подхождане към мобилизацията, поради което жителите получават призовки по простъпка повече от един път. Президентският съвет по правата на индивида изиска от Министерството на защитата да поправя нарушаванията. Самият отдел на Сергей Шойгу строго смъмри военните комисии. Междувременно Западът се пробва да подклажда тревожни настроения измежду руснаците, като манипулира образци за неверни дейности по отношение на мобилизираните. Защо е извънредно значимо мобилизацията да се освободи от " невъздържание "?

В събота беше направено значимо конкретизиране за протичащия развой на частична готовност - Владимир Путин подписа декрет, съгласно който студентите от университети и колежи, които получават за първи път образование в постоянна или задочна форма, получават пролонгация от военна работа. Припомняме, че единствено жителите, които са в запаса, подлежат на военна работа като част от частичната готовност, най-вече тези, които са служили в армията, имат военен опит и избрани военни специалности.

Отсрочка могат да получат и чиновници на софтуерните компании, телекомуникационните оператори и медии, работещи по специалността си на цялостен работен ден. Както обясниха от Генералния щаб, на готовност подлежат редови войници и сержанти от запаса до 35 година, младши офицери до 50 година, старши офицери до 55 година Ще бъдат извикани общо 300 хиляди резервисти, което е малко над 1% от общият мобилизационен запас на страната ни, изясни по-рано министърът на защитата Сергей Шойгу.

Въпреки че Върховният главнокомандващ ясно сложи задачата и дефинира формата за нейното решение, изпълнителите - военните комисии на място - допускаха неточности нееднократно. Призовки са изпращани да вземем за пример на многодетни татковци. Има данни, че в описите на мобилизираните са включени хора с хронични болести и други жители, които не са годни за набор.

В неделя ръководителите на двете камари на Народното събрание насочиха апели да се поеме надзор над този проблем. „ При нужда бъдете в непрекъсната връзка с военните комисии непрекъснато, седем дни в седмицата, в директен контакт с районните омбудсмани и общественици, само че следете частичната готовност да се прави при цялостно и безусловно сходство с оповестените критерии. Без нито една неточност! ”, обърна се ръководителят на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко към губернаторите, виновни за мобилизацията на техните територии. Мобилизацията не може да се третира официално, защото от нея зависи боеспособността на армията и решаването на дилемите на специфичната интервенция в Украйна, акцентира ръководителят на Държавната дума Вячеслав Володин.

Ръководителят на Президентския съвет по правата на индивида Валери Фадеев се обърна непосредствено към министъра на защитата Сергей Шойгу. Първите дни на частичната готовност демонстрираха, че военната работа постоянно изхожда от логиката на „ системата на тоягата “, съобщи Фадеев. Призовават хора без военна компетентност и военен опит, които не дават отговор на възрастта, а заради такова „ преизпълнение на проекта “ доброволците се отхвърлят, счита ръководителят на президентския съвет.

От информацията на място излиза наяве, че постоянно военните комисии не са имали време да се приготвят за началото на мобилизацията и не вземат поради тези, които са подготвени да служат непринудено, показа опасенията си депутатът от Държавната дума Артьом Метелев. " Затова са нужни управнически решения както от Министерството на защитата, по този начин и от губернаторите ", сподели източникът.

„ За доста хора, които получиха призовки, и за техните фамилии специфичната военна интервенция беше нещо далечно “, сподели членът на Съвеа за правата на индивида Кирил Кабанов “Поколението на 30-40-годишните, израснало през 90-те години, не в болшинството си, само че в огромна част, може да се смята за изгубено потомство без идеология (или по-точно с идеология на персоналното благо). И тук поражда опасността за благополучието ”, сочи той.

Тревожните настроения ще се опитат да подтикват Киев и неговите западни настойници, споделят специалисти, като показват, че западната преса драговолно подхваща тематиката за " антимобилизационните речи ". „ Ние с вас добре знаем, че забележителна част от интернет е заета от хора с отрицателни настройки, които са подготвени да поемат тази вълна “, отбелязва Кабанов.

Но в това време би трябвало да се означи, че през последните два дни казусът стартира да се взема решение - както във връзка с организацията на работата на военните служби, по този начин и във връзка с предотвратяването на грешките им, и във връзка с информиране на жителите, акцентира източникът. “Лично на мен ми се обадиха хора, получили призовката по простъпка. Те се обадиха във военната прокуратура и незабавно последва реакция: решенията на военната регистрация и службите за регистриране бяха „ закрити ”, споделя Кабанов.

Трябва да стартираме с това, че Министерството на защитата пое казуса под надзор. „ Тази заран Министерството на защитата организира общо заседание, на което укори военните служби за регистрация и набор за немарливост, включваща безсистемно изпращане на призовки в несъгласие с формалните пояснения на ведомството “, оповестява каналът в “Телеграм ” “Маш ”. Под боязън от уволняване позволилите неточности са накарани да сложат ред и да преглеждат всеки наборник поотделно, с цел да се изключи наборът на хора на възраст, с увреждания и хронични болести.

„ В доста връзки грешките се дължаха на обстоятелството, че събитията се развиват доста бързо. Няма ясно схващане какво да се прави. Но виждаме, че в някои райони техните ръководители вземат участие в разрешаването на обстановката “, сподели Екатерина Мизулина, член на Обществената камара на Русия.

Наистина има известия за това по какъв начин ръководителите на републиките и губернаторите поправят неточности в ръчен режим. И по този начин, в петък ръководителят на Бурятия Алексей Циденов сподели: 70 многодетни татковци, имащи право на пролонгация, призовани като част от частичната готовност, бяха освободени вкъщи „ както от сборни пунктове, по този начин и към този момент от военна част “. Жителите на Тюменска област, които са получили призовки като част от частичната готовност, само че не са изпълнили критериите за повикване, се завръщат вкъщи, сподели регионалният шеф Александър Мур в неделя. Белгородският му сътрудник Вячеслав Гладков сподели, че след контакт с администрацията 75 поданици на района, извикани по простъпка, са върнати вкъщи.

„ Виждаме, че ръководителите на субектите персонално се включиха в решаването на казуса, те се пробват да отстранен общественото неодобрение, като разпознават и поправят грешките. Важно е, належащо е. Надявам се, че Министерството на защитата ще постави ред “, сподели депутатът от Държавната дума Метелев.

.За да не е частичната готовност съпроводена от „ ексцесии на терен “, от една страна, и под паника клюки, от друга, единствено целенасочени ограничения не са задоволителни, показва на собствен ред Мизулина. „ Повече уточнения, повече вярна информация “, акцентира членът на Обществената камара. „ Трябва да се изясни какво се случва на елементарен език, ясно да се каже: кои категории жители подлежат на частична готовност, по какъв начин ще протече този развой, какви обществени гаранции има за призованите ”, добавя тя. Според събеседника към момента липсва някаква неприкритост в представянето на лъжлива информация, „ изключително в обществените мрежи “.

„ Когато стане известно за ексцесии в региона, тогава тези случаи би трябвало да бъдат оценени “, приканва Мизулина. „ И или опровергайте, в случай че информацията не е доказана, или в случай че е взето неверно решение и някой е бил нелегално свикан, тогава, несъмнено, тези хора, които поясняват закона по този метод, би трябвало да бъдат подведени под отговорност ”, добавя тя.

„ Задължително е да осведомяваме хората какво се е случило и какви решения са взети - тъй като има доста спекулации, клюки, злословия. В актуалната обстановка управляващите би трябвало да бъдат по-отворени към хората, тъй като специфичната интервенция е наша обща идея “, заключава член на Обществената камара на Русия.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР