Говорител на украинското военно разузнаване заяви, че руските войски масово

...
Говорител на украинското военно разузнаване заяви, че руските войски масово
Коментари Харесай

Трупове на цивилни със следи от изтезания открити в освободени селища край Харков

Говорител на украинското военно разузнаване съобщи, че съветските войски всеобщо се предават

Четири тела на убити цивилни са открити със " следи от изтезания " в село Зализничное, в Харковска област, неотдавна отвоювано от Киев от съветските сили, заяви украинската прокуратура, представена от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Три от труповете са заровени на територията на фамилни парцели, а четвъртия - в асфалтовия цех пред жп гарата, осведоми прокуратурата във Facebook.

Според предварителната версия на следствието жертвите са били убити от съветските военни по време на окупацията на селото.

Според прокуратурата локални жителите са тези, които са се свързали с полицията и са съобщили, че съветски бойци са умъртвили техни съграждани след прекосяването на това село под украински надзор предходната седмица.

Украйна разгласи през последните дни обилни териториални придобивки в граничещата с Русия североизточна Харковска област, която беше отчасти под съветска окупация от началото на войната.

В друго село в региона - Граковое, където публицисти на Агенция Франс Прес следиха опустошения, свидетелстващи за ожесточеността на боевете, прокуратурата също уточни, че е разкрила телата на двама цивилни със следи от изтезания и огнестрелни рани в тила.

Руските сили бяха упрекнати в голям брой закононарушения по време на окупацията им на покрайнините на Киев, по-специално на Буча, откъдето се изтеглиха в края на март.

Москва, от своя страна, отхвърли съветските мощ да са извършавали закононарушения и увери, че става дума за фалшификации. Ръководителят на назначената от Русия военно-гражданска администрация на Харковска област Виталий Ганчев съобщи в ефира на телевизия " Росия 24 ", че наемници разстрелват локални поданици и снимат това на камера, с цел да бъдат упрекнати след това съветските военни.

Междувременно Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция, заяви, че украинските войски през вчерашния ден са разширили превзетата от тях територия, като тук-там стигнаха до североизточната граница на страната. От генщаба на Въоръжените сили на Украйна обявиха, че са завладели голям брой съветски бойци в границите на светкавичното си нахлуване, което принуди Москва бързо да изтегли силите си.

Говорител на украинското военно разузнаване съобщи, че съветските войски всеобщо се предават, защото " схващат безнадеждността на ситуацията си ". Съветник на украинския президент съобщи, че военнопленниците са толкоз доста, че стартират да се свършват местата, където могат да бъдат настанени.

Украинските военни обявиха, че за 24 часа са освободили повече от 20 обитаеми места. Според английското министерство на защитата през последните дни силите на Киев са завзели територия, която е най-малко два пъти по-голяма от тази на Лондон.

След месеци на едва видим прогрес новата динамичност повдигна украинския морал и предизвика в Русия редки обществени рецензии към войната на президента Владимир Путин, отбелязва АП.

" В някои региони на фронта нашите бранители доближиха държавната граница с Руската федерация ", съобщи Олег Синегубов, губернатор на Харковска област. Руското министерство на защитата призна за неуспеха, като през уикенда съобщи, че войските му ще бъдат изтеглени от два региона в тази област, с цел да се прегрупират в източната Донецка област.

Във вечерното си послание към нацията украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че от началото на септември силите му са освободили повече от 6000 квадратни километра в източната и южната част на страната.

Междувременно от американския Институт за проучване на войната (ISW) разясниха, че съветските войски не са в положение да укрепят новата линия на фронта след сполучливото контранастъпление на въоръжените сили на Украйна в региона на Харков, оповестява УНiАН.

Сега и двете страни водят дейни борби за Лиман, а руснаците се тормозят, че въоръжените сили на Украйна ще форсират Северски Донец. Руските войски евентуално ще бъдат съсредоточени покрай линията Лиман-Ямпол, защото считат, че тя ще бъде евентуална цел за украинска атака, пишат анализатори. 

Нашествениците не са в положение да укрепят новата линия на фронта и интензивно напущат източната част на Харковска област за предислоциране в други региони, да вземем за пример в югозападната част на Донецка област.

„ Това демонстрира, че съветското командване не дава приоритет на укрепването на уязвимите позиции източно от река Оскол “, считат от института.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР