Говорител на Световната здравна организация (СЗО) заяви днес, че тя

...
Говорител на Световната здравна организация (СЗО) заяви днес, че тя
Коментари Харесай

СЗО е изключително обезпокоена за съдбата на хората, които все още са в болницата Аш Шифа

Говорител на Световната здравна организация (СЗО) съобщи през днешния ден, че тя работи за обезпечаване на евакуации от още лечебни заведения в Северна Газа, колкото може по-скоро след началото на краткотрайното помирение и изрази опасения по отношение на сигурността на хората, които към момента са в болничното заведение " Аш Шифа ", предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Изключително сме обезпокоени за сигурността на към 100 пациенти и здравни чиновници, които по наши оценки към момента са в " Аш Шифа ", сподели представителят на СЗО Кристиан Линдмайер.

Той отхвърли да разяснява изказване на здравното министерство в Газа, което съобщи, че е замразило съдействието си със международната здравна организация на фона на известия, че Израел задържа здравни служащи, с цел да ги разпитва, отбелязва Ройтерс.

Междувременно източници от " Хамас " в Газа обявиха, че израелската войска е влезнала в конфликти с палестинци, които пътували в северната част на анклава в нарушаване на заповеди на военните, съобщи ДПА.

Според източниците двама души са били убити в централната част на линията Газа, а други са били ранени. Очевидци споделиха и че армията е използвала сълзотворен газ.

Говорител на израелските въоръжени сили сподели, че тази информация се ревизира.

В оповестено през днешния ден изказване на арабски език представител на армията сподели, че при никакви условия няма да бъде позволявано на хора да пътуват от южната към северната част на анклава. " Призоваваме ви да не приближавате силите или регионите северно от Уади Газа ", гласи изказването.

Според очевидци след влизането в действие на прекъсването на огъня стотици хора са се насочили към северната част на Газа, с цел да видят в какво положение са домовете им и да се опитат да открият родственици.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР