Говорител на Съвета за национална сигурност на САЩ съобщи, че

...
Говорител на Съвета за национална сигурност на САЩ съобщи, че
Коментари Харесай

Иран освободи от затвора петима американци

Говорител на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати заяви, че Иран е освободил от пандиза петима американски жители и сега те се намират под домакински арест, като се водят договаряния за възможното им дефинитивно освобождение, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Според източник на осведомителната организация американците ще могат да изоставен Ислямската република, откакто Южна Корея размрази ирански активи в размер на 6 милиарда $.

Източникът, поискал анонимност, е допълнил, че Техеран и Вашингтон са се споразумели и за освобождението от пандиза и на няколко иранци. По думите му сега се обясняват " дребни механически въпроси, свързани с превеждането на средствата ". 

Сред освободените американски жители са предприемачите Сиамак Намази и Емад Шарги, както и природозащитникът Морад Тахбаз, който има и английско поданство, съобщи Джаред Генсър, представител на юриста на Намази. Самоличността на останалите освободени не бе разкрита. 

" Макар да се надявам, че това ще бъде първата стъпка към окончателното им освобождение, в най-хубавия случай става въпрос за началото на края и нищо повече... Просто няма гаранции за това какво ще се случи по-нататък ", добави Генсър.

Намази  беше наказан за шпионаж през 2018 година Тахбаз беше задържан през 2018 година и наказан на 10 години затвор за " сговор против националната сигурност " и за шпионаж в интерес на Съединени американски щати. Шарги бе приет за отговорен по обвиняване в шпионаж през 2020 година и също получи присъда от 10 години затвор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР