Говорител на китайското външно министерство във вторник призова Съединените щати

...
Говорител на китайското външно министерство във вторник призова Съединените щати
Коментари Харесай

Китай призова САЩ да вземат конкретни стъпки за деескалация в Украйна

Говорител на китайското външно министерство във вторник прикани Съединените щати да положат осезаеми старания за облекчение на обстановката в Украйна.

Говорителят Джао Лиджиан направи това на всекидневен брифинг за пресата в отговор на въпрос по отношение на скорошни изказвания, отправени от неназован чиновник на Съединени американски щати по отношение на връзките сред Русия и Китай по отношение на рецесията в Украйна.

Според известия в медиите служителят е споделил, че държавното управление на Съединени американски щати е уведомило НАТО и някои азиатски съдружници, че Русия е поискала военна и икономическа помощ от Китай и че Пекин се е съгласил, само че щял да откаже обществено.

Отбелязвайки, че Русия отхвърли да е поискала от Китай военна помощ, Джао сподели, че Съединени американски щати основават и популяризират дезинформация понякога и сходни дейности са непрофесионални, неетични и безотговорни.

„ Техните практики единствено ще доведат до в допълнение дискредитиране на Съединените щати в света “, сподели той.

Съединените щати би трябвало надълбоко да обмислят ролята, която изиграха в развиването на украинската рецесия и да положат осезаеми старания за облекчение на обстановката в Украйна, добави Джао.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР