Говорител на ЕС заяви, че AstraZeneca се е отказала от

...
Говорител на ЕС заяви, че AstraZeneca се е отказала от
Коментари Харесай

AstraZeneca отказа срещата с ЕС

Говорител на Европейски Съюз съобщи, че AstraZeneca се е отказала от плануваната за сряда среща по отношение на доставките на ваксина против COVID-19, заяви Ройтерс.

Миналата седмица AstraZeneca осведоми Европейски Съюз, че изостава от проекта за доставка на ваксини заради проблеми в индустриалния развой. Заради сходни проблеми, зародили при производството на имунизацията Pfizer/BioNTech, Европейски Съюз съобщи, че занапред нататък фирмите, произвеждащи ваксини в блока, ще би трябвало да „ дават навреме съобщение, когато желаят да изнасят ваксини за трети страни ".

БГНЕС напомня, че англо-шведският производител на медикаменти е получил предплатено заплащане в размер на 336 млн. евро от Европейски Съюз, с цел да си обезпечи нужните дози, като се чака парите да се употребяват най-много за разширение на индустриалния потенциал.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи, че Европейски Съюз ще накара фармацевтичните компании да съблюдават договорите, които са сключили за доставка на ваксини против COVID-19, без да посочи, по какъв метод ще се случи това.

Европейска комисия изиска от AstraZeneca обстоен отчет за създадените досега дози и до кои страни са изпратени.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР