Говорител на Бил Гейтс заяви, че съоснователят на Microsoft е

...
Говорител на Бил Гейтс заяви, че съоснователят на Microsoft е
Коментари Харесай

Бил Гейтс напуснал Microsoft заради афера със служителка?

Говорител на Бил Гейтс съобщи, че съоснователят на Microsoft е имал интимна връзка със служителка на компанията, която е довела до вътрешно следствие малко преди той да се отдръпна дефинитивно от управлението на компанията през март предходната година, съобщи „ Вашингтон пост “.

Не е ясно каква роля са изиграли любовната спекулация от преди към 20 година  и нейното следствието за решението на Бил Гейтс и брачната половинка му Мелинда да разгласят по-рано този месец, че се развеждат след 27-годишен брак.

Според представителят на Microsoft Франк Шоу през 2019 година бордът на шефовете на компанията се е обърнал към правна адвокатска фирма за осъществяване на следствие на база писмо от служителка на компанията, която е споделила, че е имала полови връзки с Гейтс в продължение на няколко години.

„ През втората половина на 2019 година Microsoft получи информация, че Гейтс е опитал да стартира интимни връзки със служителка на компанията през 2000 година “, разяснява Шоу.  „ Управителният съвет прегледа тази информация, до момента в който външна правна компания стартира задълбочено следствие “, добави той.

Говорителят на Гейтс Бриджит Арнолд заяви, че съоснователят на Майкрософт е имал спекулация преди близо 20 години, която е приключила „ по другарски метод “.

Адвокатът на Мелинда Френч Гейтс е отказал коментар.

Бил Гейтс, който основава софтуерния колос през 1975 година дружно с Пол Алън, се отдръпна през 2000 година като общ началник на компанията, с цел да се посвети повече на благотворителната фондация, която учреди със брачната половинка си Мелинда. През 2008 година той напусна всички изпълнителни постове в Microsoft, които към момента заемаше, и остана единствено член на управителния съвет.  През предходната година той се отдръпна и от управителния съвет.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР