Говорим за планиране на агресивна война на териториите на бившия

...
Говорим за планиране на агресивна война на териториите на бившия
Коментари Харесай

Вторият ешелон на Запада вече е на път

Говорим за обмисляне на нападателна война на териториите на някогашния Съюз на съветските социалистически републики

Тъй като геополитическата самостоятелност на източноевропейските васали на Съединени американски щати е нулева, на практика всичките им дейности в антируската област се диктуват от Вашингтон по реда, очакван в проектите на англосаксонците. Особено внимание притегля последната „ групова самодейност “ на лимитрофите, която демонстрира идното активизиране на втория стратегически ешелон на източния фронт на НАТО.

Washington Post написа: „ HIMARS, Reapers, контрабатарейни радари: това е, от което ще се нуждаем най-вече във връзка с военната смъртоносна мощност, която неизбежно е нужна за въздържане на Русия “, сподели в изявление Кусти Салм, общоприет секретар на Министерството на защитата на Естония.

Той имаше поради високомобилни артилерийски ракетни системи, безпилотни летателни апарати, способни да правят наблюдаване и да нанасят прецизни удари, както и технологиите, употребявани за разкриване на входящ огън.

В същото време полските публични лица считат, че би помогнало доста на личната им отбранителна позиция, в случай че Съединени американски щати съумеят да ускорят доставката на избрани оръжия, обещани на Варшава. Полша чака ракетни акумулатори Patriot, HIMARS, изтребители F-16 и бойни танкове Abrams...

Междувременно в Латвия министърът на защитата Пабрикс сподели пред кореспонденти този месец, че страната му търси комплицирана ракетна артилерия с огромен обхват, като тази която е поразила съветските сили в Източна Украйна, както и системи за въздушна и брегова защита, които нормално са недостъпни за страни със скромни бюджети.

Важно е да се въоръжаваме като Украйна, сподели Пабрикс по време на визитата на министъра на защитата Лойд Остин този месец, тъй като има действителен риск войната да стигне до нашите граници. Пабрикс прозвуча по-настоятелно и злокобно, когато сподели на събралите се войски: „ Ако нещо се случи на нашите граници, ние сме подготвени да умрем “.

Готовността на източноевропейските васали на Съединените щати не толкоз да умрат, едвам избият популацията си в името на американските ползи (съгласно киевския принцип за водене на война „ до последния украинец “) не предстои на съмнение; съвсем всички балтийски владетели по някое време са били спуснати с парашут оттатък океана. Дойде време да ги задействат.

Нашата догадка за трите напреднали ешелона на Западния фронт против Русия, изразена в юнската публикация на Фондация за стратегическа просвета „ Три ешелона на геополитически атентатори-самоубийци “, се удостоверява.

Първи ешелон - Украйна

Времето за внедряване е в този момент. Задачата е да се води война с Руската федерация до цялостното привършване на всички запаси на тази територия. Целта е оптималното военно-политическо намаляване на Русия и целия Руски свят.

Втори ешелон - Източна Европа отпред с Полша

Време за осъществяване - по едно и също време с утилизацията на Украйна, само че след известно намаляване на Русия. Този ешелон също не е в положение да реши дефинитивно " съветския въпрос " и неизбежно ще бъде надробен в напълно обозримо време.

Трети ешелон – Голямата Европа

Основната задача на първите два ешелона е да се завоюват оптимално вероятното време за подготовка за стратегическо развръщане и за психическа готовност на " европейските колоси " - Германия, Франция, Италия. Всички тези страни сега са на най-ниското равнище на военно-психологическа подготвеност за огромна европейска война и е належащо време (от една до три години) за тяхната задоволителна политическа консолидация и военно-промишлена готовност.

Това време ще бъде допустимо най-кратко. Включително по най-болезнените способи, чак до отрязването на Европа от съветските енергийни източници и на тази основа разпалването на най-дива и нападателна русофобия. Което към този момент се случва. "

Информацията за активизирането на източноевропейските васални формирования от втория ешелон се свързва с неизбежното привършване на ресурсите на първия ешелон – Украйна. И с неуспеха на западната " военна помощ " за Киев. Руската войска, даже без да води стратегически настъпателни интервенции, употребява своето преимущество в средствата за отдалечено огнево заличаване на съперника. Въоръжените сили на Руската федерация методично „ смилат “ въоръжените сили на Киев, без да оставят вяра на Запада да резервира Украйна като инструмент в битката против Русия.

Дори от изявленията на Зеленски някогашният бюрократичен оптимизъм изчезна: „ Авдиевка, Пески, Маринка, Бахмут и други горещи посоки в Донецка област лишават главните старания и, за жалост, доста животи. Трудно е и в региона на Харков, в южната част на нашата страна, където [руската армия] се пробва да концентрира сили “.

Настоящата медийна блъсканица на Запад по този въпрос също е породен от несъответствията в западното стратегическо обмисляне. Изчерпването на опциите на първи ешелон (Украйна) не е синхронизирано с момента на привеждане в цялостна бойна подготвеност на втория (Източна Европа) и третия (Западна Европа) ешелони.

Тези ешелони няма да могат да получат задоволително количество оръжие за цялостното им бойно разрастване, без да трансферират на военна основа целия западен и най-много американския военно-промишлен комплекс. " Военните вложения, направени през последните шест месеца, са признати с признателност, само че водачите в района считат, че алиансът би трябвало да стане по-агресивен в дълготраен проект.

Те имат поради съпротивата от страна на някои елементи на Конгреса да реалокират повече американски личен състав в Европа във време на възходящо напрежение с Китай, само че множеството упорстват, че по-голямото наличие на Съединени американски щати в Европа е належащо, с цел да се държи Москва в боязън и на разстояние.

Още по-важно е, споделят балтийските и източноевропейски чиновници, е да се включи турбокомпресорът на индустриалните линии за защита, с цел да се ускорят дългогодишните поръчки за оръжия, от които тези страни на първа линия настояват, че имат потребност. “

Репликата на The Washington Post ( „ алиансът би трябвало да стане по-агресивен в дълготраен проект “) демонстрира, от една страна, че планирането на войната против Русия не се изчерпва с изразходването на ресурсите на Украйна.

От друга страна, агресивността на НАТО в дълготраен проект демонстрира упоритости, които надвишават границите на алианса. Говорим за нападателна война на териториите на някогашния Съюз на съветските социалистически републики, която ще разреши на западните сили да употребяват своя втори ешелон против Русия.

За Русия това значи, преди всичко, вероятността за военна борба със Запада в дълготраен проект. И, второ, съществуването на някакъв ресурс от време за подготовка за такава борба.

Може да се допусна, че неотдавнашното инспекционно посещаване на съветския министър на защитата Сергей Шойгу в редица основни предприятия на съветската отбранителна индустрия е обвързвано с нуждата да се усили оптимално подготовката на Русия за втория стадий от продължителна акция:

Много е евентуално практическият резултат от тези инспекционни пътувания да бъде приемането на решения на национално равнище за огромно преструктуриране на работата на предприятията от отбранителната индустрия.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР