Говорих за това, че е важно да продължим да оказваме

...
Говорих за това, че е важно да продължим да оказваме
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Важно да продължим да оказваме помощ на Украйна

" Говорих за това, че е значимо да продължим да оказваме помощ на Украйна. Това е извънредно значимо за гарантиране на нашата сигурност. А какво тъкмо ще дадем зависи от доста други неща - потребностите им в този миг, това, с което разполагаме. Разбира се, че би трябвало да има решение на Народното събрание и ние по този начин ще действаме - по транспарантен, явен метод ”.

Това сподели министърът на защитата Тодор Тагарев пред публицисти, представен от " 24 часа ".

Намерения България да даде нова военна помощ на Украйна, с цел да продължи защитата си против съветската експанзия, разгласи още при встъпването си в служба новият министър на защитата Тодор Тагарев през вчерашния ден.

Помощта обаче няма да поврежда българските отбранителни качества, посочи той тогава.

" Най-важно е в този момент да се срещна с документите, трябват ми няколко дни да се ориентирам. Много неща имаме да създадем. Едно от главните е да си образувам екипа. Без екип, един човек нищо не може да направи. Ще имам двама заместници. Единият към този момент е назначен. Това е Станимир Георгиев, който беше заместител на министър Заков ", сподели той през днешния ден. 

Запитан имало ли е ново искане от Украйна за военна помощ, министърът сподели: " Засега не са ми представяни съответни документи, само че идната седмица има министерска среща в Брюксел, която ще се предшества от среща във формат " Рамщайн ” и допускам, че там ще придобия по-ясна визия за съответните претенции сега, потребностите се менят непрекъснато, ще забележим с какво можем да помогнем.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР