Говорих с изпълнителния директор на Топлофикация София и той каза,

...
Говорих с изпълнителния директор на Топлофикация София и той каза,
Коментари Харесай

Терзиев: Няма проблем по отношение на дейността на Топлофикация София

Говорих с изпълнителния шеф на " Топлофикация София " и той сподели, че е запорирана единствено една от сметките, няма проблем във връзка с активността на сдружението и даването на топлофикационната услуга. Това съобщи кметът на София Васил Терзиев на брифинг в Столичния общински съвет, прададе Българска телеграфна агенция.

По-рано през днешния ден от " Булгаргаз " ЕАД потвърдиха, че сдружението е запорирало сметките на " Топлофикация София " ЕАД.

Терзиев сподели, че е разговарял с шефа на сдружението Петър Петров, който го е уверил, че няма риск за подаването на топлофикационната услуга и че запорирането на сметки се случва относително регулярно, когато идва отоплителния сезон. Става въпрос за запор на единствено една от сметките на " Топлофикация " като запорът е за 25 млн. лева, разясни кметът. Според него има огромен систематичен проблем, защото сдружението има 1,6 милиарда лева отговорности. Изключително нужно е да работим с страната, защото и превозът, и " Топлофикация " изискват дейна роля на страната, което е доста мъчно в положение на непрекъснат избирателен развой, където мъчно се поема отговорност и се вземат решения, съобщи столичният кмет.

Той заяви, че ще провежда срещи с министър-председателя и с обособени министри, с цел да се изработят пътни карти за решаването на всички проблеми. Без едно положително партньорство няма по какъв начин със лични средства, да покрием такива огромни финансови дупки на всички места, сподели кметът Терзиев.

По неговите думи казусът с " Топлофикация " е систематичен и чака от управлението, което беше заменено през лятото, да показа дълготраен проект за излекуване на сдружението.

На въпрос за какъв интервал са насъбрани тези 25 млн. лева и на каква стойност възлизат другите просрочени отговорности Васил Терзиев сподели, че не може да даде точна разбивка и че те са насъбрани за доста години. С групови старания ще би трябвало да се създадат много старания за смяна на работата на тези сдружения, съобщи кметът Васил Терзиев.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР