Говори майката на загиналия при фаталния инцидент край Ботевград парашутист.

...
Говори майката на загиналия при фаталния инцидент край Ботевград парашутист.
Коментари Харесай

Мустакатко - най-слънчевото дете, говори майката на загиналия парашутист

Говори майката на починалия при съдбовния случай край Ботевград парашутист. Високо в небето е мястото, където Михаил Стойчев се чувствал най-щастлив. В петък трябвало да отпразнува 28-я си рожден ден.

„ Мустакатко. Седи от горната страна и ни се смее сега. Както споделя татко му: „ Такъв пестник ни удари, че не знаем на кой свят сме ”. Ние тук страдаме за него, скърбим, защото ще ни липсва. Да му кажа: „ Мише, Мишленце ”, да го гушна. Това към този момент няма по какъв начин да се случи, ще остане единствено един спомен ”, сподели майката на Михаил - Деница Велева, пред NOVA.

Жената схваща от новините, че се е случил случай с парашутист. „ Когато разбрах, карах. Нормално е всяка майка, която знае за пристрастеността на детето си, да му се обади. Звъннах, само че не ми подвигна ", описа Деница.

„ Мишо беше най-слънчевото дете, което съм виждала. Невероятен човек. Всеки, който е докоснал по някакъв метод, го е трансформирал към по-добро. Той и дребният ми наследник са моите най-големи учители за това по какъв начин би трябвало да бъде живян този живот. Не да се борим, а да вършим това, което ни харесва ”, сподели още тя.

„ Според мен това, за което е мечтал, е да види свят. Посетил е доста места, доста острови, срещнал се е с доста забавни хора. Пътувал е в Америка. Много са го желали там да остане, харесаха го още като беше дребен, само че детето предпочиташе да си остане в България ", добави майката на Михаил.

Най-голямата му пристрастеност била да се рее в небето. Ходил е на образования по свободно рухване в чужбина. Майка му даже спряла да брои какъв брой скока е направил. „ Бяха над 350. Той искаше да се усъвършенства, харесваше му ”, добави тя. 

Ръка за ръка във въздуха в последните две години е с един от най-близките си другари - Стоян Димков. Винаги дружно, с изключение на във съдбовния миг.

„ Първото нещо, което си казваш като видиш Мишо, е какъв брой е ухилен, с топъл и положителен взор, прикрит зад един засукан мустак. Аз не съм го виждал ядосан, нацупен, смутен ", сподели приятелят на Михаил.

След случая в сряда управляващите повдигнаха обвиняване против притежателя на балона, от който беше осъществен съдбовния скок. Балонът не е имал лиценз. Въпреки това Деница споделя, че нищо няма да върне детето ѝ.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР