Говори героят на миналата седмица, който успя сам да залови

...
Говори героят на миналата седмица, който успя сам да залови
Коментари Харесай

Ето го героя, обезвредил стрелеца от Сърница

Говори героят на предходната седмица, който съумя самичък да залови търсен от близо 200 униформени стрелец.

Припомняме за невижданата акция в хасковското село Сърница , където един 55-годишен мъж подвигна на крайник Министерство на вътрешните работи и спецотряда за битка с тероризма, откакто стреля по съседите си и по служители на реда.

В последна сметка той е арестуван от локален кравар в Кърджалийско, който самичък съумя да се оправи с него. „ Такова нещо да ми се случи в живота... Беше като филм ”, описа Ердинч Аптиш.

Той е елементарен животновъд от село Комунига, който преди дни с голи ръце залови търсения от 200 униформени стрелец от Сърница. По обяд във вторник Ердинч пасе животните си, когато схваща за акцията в прилежащия район и незабавно се обажда на кварталния си служител на реда.

„ Докато паса животните си в свободното си време виждам обществените мрежи. Тогава прочетох за Сърница и незабавно звъннах на служителя на реда. Обясних му, че индивидът може да се крие в Душка. Кварталният служител на реда ми изпрати фотографията на беглеца ”, сподели Аптиш.  

Полицаите към този момент са уведомили всички кметове на селата в близост като се изключи едно - там живее единствено един човек и няма обсег. „ Звънна и сподели, че индивидът, който го търсям, е допустимо да излезе в село Душка, тъй като най-близките горски пътища водят към това село ”, изясни младши-разузнавачът Ивайло Пеев.

Ердинч потегля съм село Душка, с цел да предизвести локалния гражданин. Веднага щом идва вижда, че има натрапен посетител.

„ Бях в двора, и когато се обърнах видях, че оня с пушката ще ме цели. Казах му, че не съм служител на реда и той направи няколко стъпки обратно. За стотна от секундата съумях да му взема оръжието и след това побягнах, с цел да се обадя на служителя на реда ”, добавя описа си Аптиш.

Започват дълги минути на гонитба край гората, а от самото начало по телефона Ердинч приказва с младшия служител на реда. След това идва и развръзката. „ Когато се приближи към мен, аз го прицелих с пушката и го ударих с приклада. Той падна и изпусна ножа ”, изясни мъжът.

След рухването, Ердинч съумява да го завърже и по този начин изчаква служителите на реда. „ Опита да се развърже и ми споделяше: „ Кой си ти, ще те убия ”, добави Ердинч.

Мъжът споделя, че не се усеща воин. Като такива дефинира служителите на реда, които са му казвали какво да прави.

„ Опитвахме се да му дадем кураж. Да не се опита да стреля против него, с цел да не стане по-голяма пакост и в същото време  да се пази от опитите да бъде наръган ”, съобщи разузнавачът Ивайло Пеев.

След ареста стрелец ът беше откаран в болница поради удара с пушката. Повдигнати са му три обвинявания и го грози до 20 години затвор. Ердинч продължава да се грижи за животните си без да се усеща воин.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР