Говорейки в края на среща на външните министри на страните

...
Говорейки в края на среща на външните министри на страните
Коментари Харесай

Блинкън: Израел не трябва да окупира Газа отново

Говорейки в края на среща на външните министри на страните от Г-7 в Токио, държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън сподели, че е належащо да се мисли за следвоенното развиване на Ивицата Газа, откакто бъде завършено с групировката Хамас , и би трябвало да се мисли в този момент, цитира думите му Би Би Си.

Ключов детайл от бъдещия мир, сподели той, би трябвало да бъде " отхвърлянето на насилственото изселване на палестинци от Газа ".

" Нито в този момент, нито след войната ", сподели той, добавяйки, че другите условия включват:
Да не употребява Газа като платформа за тероризъм или насилствени нападения Отказ от наново окупиране на Газа от страна на Израел след края на конфликта Отказ от опитите за обсада или блокада на Газа Недопускане на намаляването на територията на Газа Гаранции, че от Западния бряг не могат да произтичат терористични закани.
Блинкен също изброи стъпки за реализиране на " резистентен мир ", в това число слагане на " гласовете и стремежите на палестинците в центъра на следкризисното ръководство в Газа " . Плановете би трябвало да включват обединяването на Газа със Западния бряг под управлението на палестинската власт, сподели той.
 Нетаняху подготвен да ръководи и Газа - неразбираемо бъдеще за палестинския анклав Обновена
Нетаняху подготвен да ръководи и Газа - неразбираемо бъдеще за палестинския анклав

Палестинският президент не желае " да влезе в Газа с израелски танк "

По-рано тази седмица ръководителят на Палестинската национална администрация (ПНА) Махмуд Абас сподели след, че неговата администрация е подготвена, при редица условия, да поеме отговорност за Ивицата Газа - както направи преди въоръженото въстание през 2007 година и убийството на доста фигури от ПНА, когато групировката Хамас завзе властта в бранша.

Блинкън акцентира, че " това би трябвало да включва резистентен механизъм за възобновяване на Газа " и " път към гарантиране, че израелци и палестинци ще живеят един до друг " в две обособени страни .

" Вярваме, че е време да стартираме да приказваме за бъдещето. Не на следващия ден, не след войната, а през днешния ден, " приключи Антъни Блинкън.
 Страните от Г-7 застанаха зад Израел, предизвестиха Иран да не поддържа Обновена
Страните от Г-7 застанаха зад Израел, предизвестиха Иран да не поддържа " Хамас "

Те също осъдиха насилието на израелски заселници, осъществено против палестинци
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР